Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά από δύο ημέρες ανόδου προσπαθεί αφενός να διαχειριστεί τα κέρδη που καταγράφουν πολλά χαρτοφυλάκια αλλά και αφετέρου την παρουσία του πάνω από τις 1.450 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,09% στις 1.452,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.539,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,07% στις 1.268,60 μονάδες.

Συνεχίζεται η επιφυλακτικότητα

Αν και η αγορά έδειξε ότι μπορεί να παραμείνει στο άνω άκρο της πρόσφατης συσσώρευσης, χρειάζεται έναν καλό θετικό καταλύτη για να μπορέσει να διαπεράσει το «ταβάνι» που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σε κάθε προσπάθεια λύσης της παραμονής της σε ένα στενό εύρος. Και αυτός ο καταλύτης ακόμη δεν υπάρχει, ή αν υπάρχει, τουλάχιστον σε επίπεδο τίτλων, επισκιάζεται από την αναμονή των νεότερων για το placement της Εθνικής.

Η αγορά λοιπόν πρέπει να περάσει τη βάσανο της διαδικασίας που και θα απορροφήσει κεφάλαια και θα δώσει τον τόνο της επόμενης ημέρας, καθώς ακόμη λίγες ημέρες πριν ενεργοποιηθεί η διαδικασία των προσφορών για το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική, πολλές παράμετροι είναι ακόμη άγνωστοι. Αλλά θα είναι και εκείνοι που θα κρίνουν το πόσο επιτυχημένο θα είναι το εγχείρημα, σε μια περίοδο μάλιστα που τα κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο σε όλη την Ευρώπη έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη γερμανική επικράτεια και στο σήριαλ Commerzbank – UniCredit.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η αγορά καλείται να διαχειριστεί επίσης και τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που εκδηλώνονται μετά από δύο ημέρες αξιοπρεπούς ανόδου. Άλλωστε, η αγορά έδωσε μετά από πάνω από ένα μήνα την ευκαιρία σε βραχυπρόθεσμους να πάρουν κάποιες, μικρές μεν, διόλου αμελητέες δε, αποδόσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι Coca Cola, Motor Oil, Jumbo, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Cenergy, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha bank, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Πειραιώς και Τιτάν βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,7%.

Από την άλλη, εκτός του +1,89% της Βιοχάλκο, ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Autohellas, Aegean, ΕΛΧΑ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΑΑ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών