Μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταφέρνει να απορροφά τις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών του διημέρου, έχοντας σημαντικές στηρίξεις από τις μετοχές του ομίλου Βιοχάλκο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,01% στις 1.454,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.540,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,01% στις 1.269,59 μονάδες.

Αναπροσαρμογές

Τελείως διαφορετική η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, το οποίο μετά από ένα διήμερο που το ενδιαφέρον των αγοραστών κυριάρχησε, ανεβάζοντας μάλιστα και τη συναλλακτική τους δραστηριότητα, ρίχνει τους ρυθμούς και προσπαθεί να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών του διημέρου που προηγήθηκε. Μια «στάση» που ενδεχομένως να αποδειχθεί πολύτιμη, δεδομένου του ότι βρίσκεται σε επίπεδα που είχαν ταλαιπωρήσει αρκετά την αγορά το προηγούμενο διάστημα.

Εάν καταφέρει ο γενικός δείκτης να κρατηθεί πάνω από τις 1.450 μονάδες και στο κλείσιμο της εβδομάδα, τότε θα έχει θέσει γερές βάσεις για να μπορέσει τουλάχιστον να ξεφύγει από την «50άδα» που είχε ταλαιπωρήσει αρκετά long χαρτοφυλάκια τον προηγούμενο μήνα. Ένα εγχείρημα που αν και φαίνεται εφικτό, είναι δύσκολο όταν όλοι περιμένουν τον τόνο που θα δώσει η μετοχή της Εθνικής με το επικείμενο placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ήταν ο λόγος άλλωστε που το ΧΑ δεν κατάφερε το τελευταίο διάστημα να εκμεταλλευτεί το υποστηρικτικό διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον και να καταστεί περισσότερο ενδιαφέρον στα μάτια εγχώριων και ξένων επενδυτών. Και το placement μάλιστα έρχεται με την έναρξη του τελευταίου τριμήνου του έτους, το οποίος έχει την ίδια αξία με το πρώτο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη 2,5%, με τις ΔΑΑ, Εθνική, ΟΤΕ, Τιτάν, Σαράντη, Ελλάκτωρ, Cenergy, Autohellas, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς να ακολουθούν με ήπια άνοδο.

Στον αντίποδα, εκτός της Λάμδα που υποχωρεί κατά 1,06%, ήπια πτωτικά κινούνται οι Metlen, Alpha Bank, Coca Cola, Jumbo, Eurobank, Aegean, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών