![ΕΛΓΑ: Πληρωμή 21,7 εκατ. ευρώ για εξόφληση φυτικής παραγωγής από Daniel και Elias](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/ot_elga3.png)
Το ποσό των 21.743.847,64 ευρώ θα πιστωθεί από τον ΕΛΓΑ, αύριο Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, που έχουν υποστεί ζημιές στη φυτική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας..
Εντός του Οκτωβρίου 2024, θα εκκαθαριστούν και τα πορίσματα για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου, μετά από την εξέταση από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ των αιτημάτων αναθεώρησης, τα οποία υπέβαλαν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες, τις οποίες υπέστησαν τόσο από τις πλημμύρες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» όσο και από τις πυρκαγιές έτους 2023.
Θεσσαλία: Τι συμβαίνει με τον πρωτογενή τομέα έναν χρόνο μετά τον Daniel [γραφήματα]
Οι αποζημιώσεις φθάνουν συνολικά τα 310 εκατ. ευρώ – Ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. ευρώ
Για την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων ζωικού κεφαλαίου, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα εφαρμοστεί το άρθρο 28 του ν. 5136 ΦΕΚ 148/Α΄/19-09-2024.
Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias» στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας φθάνουν στα 310 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. ευρώ, στους ζημιωθέντες παραγωγούς.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων για τις ζημιές στη φυτική παραγωγή αποφάσισαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο ορόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κτηνίατροι δημοσίου: Προχώρησαν σε 24ωρη απεργία – Τι ζητούν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vet_2009-600x391.jpg)
Απεργιακή κινητοποίηση των κτηνιάτρων του δημοσίου - Τι ζητούν
Τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα που προβάλουν οι κτηνίατροι δημοσίου εκφράζουν παραγωγικοί φορείς του πρωτογενούς τομέα
![Έβρος: Ποια μέτρα ανακοίνωσε σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/rsiaras.ebros_-600x450.jpg)
Ποια μέτρα ανακοίνωσε από την Αλεξανδρούπολη σε σύσκεψη με παραγωγούς ο Κώστας Τσιάρας
Τι ανακοίνωσε για τις αποζημιώσεις από τις ζωονόσους, τις ζωοτροφές, το μέτρο για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου
![ΕΘΕΑΣ: Ενίσχυση της μοριοδότησης των Αγροτικών Συνεταιρισμών για επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/metapoiisi_1705-600x391.jpg)
Ενίσχυση της μοριοδότησης των Συνεταιρισμών για επενδύσεις, ζητά η ΕΘΕΑΣ
Κρίσιμη για την οικονομική βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα της υπαίθρου οι επενδύσεις των αγροτικών συνεταιρισμών, τονίζει η ΕΘΕΑΣ
![Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes.poreia.trakter2-1-600x400.jpg)
Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση των αγροτών με υπουργούς - Τι θα ζητήσουν
Ποια αιτήματα θα προτάξουν οι αγρότες στη συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς - Συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις
![ΕΕ: Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_wines-600x352.png)
Η έξοδος από την κρίση του κρασιού δεν μπορεί να περιμένει την επόμενη ΚΑΠ
Να αξιοποιηθεί κάθε νομοθετική ευκαιρία στην ΕΕ για να επιταχυνθεί η διάσωση των αμπελώνων, ζητά η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου για το κρασί
![Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_ladi_elies_feta_apples_kiwi-600x352.png)
Από το χωράφι στο ράφι - Εφτά φορές πάνω οι τιμές σε αγροτικά προϊόντα [γραφήματα]
Αγρότες και κτηνοτρόφοι μιλούν στον ΟΤ για τη διαφορά των τιμών σε κρέας, γάλα και φρούτα - Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν
![Τσιάρας: Συνάντηση με τους αγρότες των μπλόκων τις επόμενες μέρες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-14-600x429.jpg)
Στην Αθήνα οι αγρότες για συναντήσεις με υπουργούς - Τι είπε ο Τσιάρας
«Θα φροντίσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας
![Αγρότες: Θα αποκλείσουν συμβολικά την παλαιά Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/agrotes.platikampos2-600x393.jpg)
Αγρότες θα αποκλείσουν συμβολικά την παλαιά Εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας
Οι αγρότες καλούν όλους τους φορείς του νομού Μαγνησίας να συστρατευτούν στο πλευρό τους – Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους
![ΥπΑΑΤ: Ψηφιακή εκτύπωση της βεβαίωσης «Επαγγελματία Αγρότη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/e.georgia-600x391.jpg)
Ψηφιακή εκτύπωση βεβαίωσης «Επαγγελματία Αγρότη»
Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία για τη βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων για το φορολογικό έτος 2023
![Αγρότες: Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε – Τι αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/agrotes-5-1-1-600x337.jpg)
Τι αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων - «Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε»
Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική συνάντηση που έγινε στην Καρδίτσα