Την επέκτασή της στη Λατινική Αμερική, με αφετηρία την Καρταχένα της Κολομβίας, ανακοίνωσε η Aria Hotels, ελληνική θυγατρική του ομίλου Libra Group, ξεκινώντας από την Καρταχένα της Κολομβίας

Αυτή η κίνηση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή επέκταση της εταιρίας, αποτελώντας ορόσημο στην πορεία της προς τη διεθνή ανάπτυξη και την αναζήτηση νέων στρατηγικών ευκαιριών πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Aria Hotels: Σχεδιάζει 4 eVTOL Vertiports στην Ελλάδα

Τα Aria Hotels θα μεταμορφώσουν δύο ιστορικά ακίνητα στην Κολομβία σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνδυάζοντας πολιτιστική κληρονομιά και μοντέρνα αισθητική.

Το πρώτο ξενοδοχείο αναμένεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες στα μέσα του 2026.

Για την επέκτασή της στην αγορά της Κολομβίας τα Aria Hotels συνεργάστηκαν με την Onirius Hospitality Advisors, για να εξασφαλίσει τη στρατηγική και ομαλή μετάβαση του ομίλου στη νέα αγορά.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Κορυφής της Concordia στην Νέα Υόρκη, παρουσία του προέδρου της Libra Group, κ. Γιώργου Λογοθέτη, και του πρώην Προέδρου της Κολομβίας, κ. Iván Duque.

Ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία θα φέρει το όνομα «Aria Maria», ως φόρο τιμής στην προσωπική φιλία που συνδέει τον κ. Λογοθέτη και τον πρώην Πρόεδρο της Κολομβίας, κ. Duque. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Σπέτσες, οι δύο άνδρες ανακάλυψαν ότι μοιράζονται μια βαθιά εκτίμηση για το αγαπημένο ελληνικό  τραγούδι «Μαρία με τα κίτρινα», το οποίο θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. Αυτή η κοινή ανάμνηση ενέπνευσε το όνομα του νέου ακινήτου, αναδεικνύοντας έναν ισχυρό δεσμό που συνδέει τις πολιτιστικές κληρονομιές της Ελλάδας και της Κολομβίας.

Δηλώσεις

Η Teresa  Londoño, Γραμματέας Τουρισμού της Καρταχένα, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τα Aria Hotels στην Κολομβία. Το νέο τους εγχείρημα όχι μόνο θα αναδείξει ιστορικές τοποθεσίες, μετατρέποντάς τες σε εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά θα ενισχύσει και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών μας. Η Κολομβία θα αναδειχθεί ως κορυφαίος προορισμός για τους διεθνείς ταξιδιώτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον οικοτουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και βιώσιμες πρακτικές».

Ο κ. Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη μας τιμή να φέρνουμε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Λατινική Αμερική. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μοναδικά καταλύματα που θα τιμούν την τοπική κουλτούρα, ενώ παράλληλα θα αντικατοπτρίζουν τις ελληνικές μας ρίζες. Καθώς επεκτεινόμαστε στην Καρταχένα, ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καταλύματα που θα αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της Κολομβίας, εμπλουτισμένα με την ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία που μας χαρακτηρίζει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις