Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής Κίνας να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν μετά και τις νέες ενέργειες στήριξης της οικονομίας από τις αρχές της χώρας.

Οι μετοχές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ καταγράφουν σταθερή ανοδική πορεία μετά την ανακοίνωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας πραγματοποίησαν συνάντηση όπου επιβεβαιώθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ηγήθηκε της συνάντησης του Πολιτικού Γραφείου, του δεύτερου υψηλότερου κύκλου εξουσίας στο κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι διαρροές ανέφεραν ότι οι ηγέτες έκαναν έκκληση για ενίσχυση της στήριξης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Ζήτησαν επίσης να «σταματήσει» την πτώση της αγοράς ακινήτων και να τονωθεί η «σταθερή ανάκαμψή της».

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά περικοπών επιτοκίων και είπε ότι θα επεκτείνει την υπάρχουσα στήριξη για την αγορά ακινήτων κατά δύο χρόνια, μεταξύ άλλων σχεδίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κλαδικός δείκτης ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Hang Seng σημείωσε άνοδο 10%, με τις Longfor και Vanke να ηγούνται των κερδών.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 3%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας επέκτεινε το σερί ανόδου του στην έβδομη ημέρα, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδά του σε σχεδόν δύο μήνες. Ο δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 1,58%.

Στις υπόλοιπες αγορές, ο Nikkei της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε κατά 2,51%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 2,12%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασής της τον Ιούλιο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 2,41%, τροφοδοτούμενος από τα κέρδη της κατασκευαστή chip SK Hynix, η οποία αυξήθηκε πάνω από 8%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 2,18%.

Η SK Hynix ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του πρώτου τσιπ HBM3E 12 επιπέδων στον κόσμο, που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές μνήμης AI.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε κατά 0,98% υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές