Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επίδραση του άλματος των ασιατικών αγορών, λόγω των μέτρων στήριξης της οικονομίας της Κίνας, να επεκτείνεται και επί της Γηραιάς Ηπείρου.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Ανέβασε και σήμερα τις αγορές η Κίνα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 8.311 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,11% στις 19.128 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,33% στις 7.665 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της H&M υποχωρούν κατά 7%, αφού ανακοίνωσε πτώση των λειτουργικών κερδών, ενώ ήρε τον στόχο περιθωρίου κερδών. Η σουηδική εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων ανέφερε ότι τα λειτουργικά κέρδη για το οικονομικό τρίτο τρίμηνο του ομίλου ανήλθαν σε 3,51 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (345,8 εκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με 4,74 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της LSEG είχαν προβλέψει λειτουργικά κέρδη 4,93 δισεκατομμυρίων, ανέφερε το Reuters.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Παρακολουθούν τα μέτρα στήριξης στην Κίνα

Οι αγορές παρακολουθούν τα μέτρα στήριξης που αποφασίζουν οι αρχές της Κίνας, της δεύτερης οικονομίας του κόσμου και μία εκ των βασικών αγορών της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας πραγματοποίησαν συνάντηση όπου επιβεβαιώθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ηγήθηκε της συνάντησης του Πολιτικού Γραφείου, του δεύτερου υψηλότερου κύκλου εξουσίας στο κυβερνών Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Οι διαρροές ανέφεραν ότι οι ηγέτες έκαναν έκκληση για ενίσχυση της στήριξης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής. Ζήτησαν επίσης να «σταματήσει» την πτώση της αγοράς ακινήτων και να τονωθεί η «σταθερή ανάκαμψή της».

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να δει ελαφρά βελτίωση τον Οκτώβριο και να διαμορφωθεί από το -21,9 του Σεπτεμβρίου στις -21,2 μονάδες, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GfK και το Ινστιτούτο Αγοράς Αποφάσεων της Νυρεμβέργης (NIM).

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών προβλεπόταν ότι θα σημειώσει νέα πτώση κατά 1,3 μονάδες σε μηνιαία βάση στις 0,7 μονάδες. Εν τω μεταξύ, ο δείκτης προσδοκιών εισοδήματος αυξήθηκε κατά 6,6 μονάδες στις 10,1 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές