Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα αμερικανικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα οικονομικά στοιχεία και σχόλια των αξιωματούχων της Fed για να σχηματίζουν εικόνα για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 1,5 μονάδες βασης στο 3,798% και του διετούς κατά 6,3 μονάδες βάσης στο 3,616%.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Stoxx 600

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου

Αφού η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και στο εάν υπάρχει επιβράδυνση ή ύφεση στον ορίζοντα.

Τα οικονομικά στοιχεία

Οι επενδυτές έλαβαν ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία την Πέμπτη που υποστήριξαν την άποψη ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια δεν είναι απάντηση σε μια αποδυνάμωση της οικονομίας. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, υποδεικνύοντας μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Αύγουστο παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ οι οικονομολόγοι προέβλεψαν πτώση. Η τελική ανάγνωση του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου δεν αναθεωρήθηκε από το 3%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας θα ανέλθουν στις 223.000 για την πιο πρόσφατη περίοδο.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας μείωσε την Πέμπτη το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, σημειώνοντας την τρίτη μείωση φέτος.

Πίσω στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό την Παρασκευή. Τότε αναμένεται να δημοσιευτεί ο δείκτης τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης για τον Αύγουστο. Πρόκειται για τον αγαπημένο δείκτη της Fed για τον πληθωρισμό και επομένως θα μπορούσε όχι μόνο να παρέχει ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας, αλλά και τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές