Συνεχίστηκε και σήμερα το ανοδικό σερί στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο απορρόφησε αποτελεσματικά τις εύλογες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών και διεύρυνε την απόσταση ασφαλείας από τις κρίσιμες στηρίξεις, αν και δεν κατάφερε να αναμετρηθεί αποτελεσματικά με την επόμενη αντίστασή του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,63% στις 1.471,26 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.462,37 μονάδων (+0,02%) και 1.474,67 μονάδων (+0,86%). Ο τζίρος ανήλθε στα 141,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,9 εκατ. τεμάχια αξίας 8,5 εκατ. ευρώ.

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P – Ώθηση από το ΑΕΠ και την Micron Technology

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,76% στις 3.589,60 μονάδες, ενώ στο +0,03% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.349,46 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,55% στις 1.286,55 μονάδες.

Το επόμενο στοίχημα

Μετά από 27 «βαρετές» συνεδριάσεις στενού εύρους διακύμανσης, ο Γενικός Δείκτης επιδιώκει να κατοχυρώσει την παραμονή του πάνω από τη στήριξη των 1.450 μονάδων, με το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» να είναι η υπέρβαση του υπερδεκατούς υψηλού, το οποίο βρίσκεται λίγο υψηλότερα από τις 1.500 μονάδες.

Κατά τον πιστοποιημένο τεχνικό αναλυτή, Πέτρο Στεριώτη, μάλιστα, η αγορά πήρε αρκετές «ανάσες» και ξεπέρασε την οποία «υψοφοβία», με την γενική τάση να παραμένει ανοδική στα διάφορα χρονικά πλαίσια ανάλυσης. Άπαξ και ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες αναδιαρθρώσεις δεικτών που συμπεριλαμβάνουν ελληνικούς τίτλους, το rebalancing των χαρτοφυλακίων που τους ακολουθούν και οι ετυμηγορίες των ξένων οίκων για το ελληνικό αξιόχρεο, πλέον στο επίκεντρο περνάει στο placement της Εθνικής Τράπεζας.

Προφανώς και τα «μεγάλα κεφάλια»  επιθυμούν την επιτυχή περάτωση του placement, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το “κλίμα” που («πρέπει» να) επικρατεί στη λεωφόρο Αθηνών. Σε αυτά τα πλαίσια, η τραπεζοκεντρικότητα του ΧΑ όχι μόνο διατηρείται αλλά και ενισχύεται μετά και την καλοδεχούμενη επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑ και ενόψει της (μεγάλης) προσφοράς τίτλων της ΕΤΕ, προσθέτει ο ίδιος.

Δεδομένων των συνθηκών, ο κ. Στεριώτης επαναλαμβάνει την άποψη ότι στο ταμπλό υπάρχουν αρκετές (λιγότερο γνωστές) μετοχές-«διαμάντια» που αναζητούν τους επόμενους κατόχους τους, επενδυτές οι οποίοι εκτιμούν και επιβραβεύουν επιχειρήσεις με υγιές cash flow,  υψηλή και διατηρήσιμη μερισματική απόδοση και ευοίωνο outlook. «Πεδίον δόξης λαμπρόν», λοιπόν, για τούς ντόπιους stock pickers, που σημειωτέον δεν χρειάζεται να έχουν το… ταλέντο του Γουόρεν Μπάφετ για να ανακαλύψουν τις εν λόγω επενδυτικές ευκαιρίες.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ξανά στα 11 ευρώ η Aegean, με το σημερινό +3,77% που κατέγραψε, ενώ άνω του 2% ήταν η άνοδος σε Τιτάν, Ελλάκτωρ, Jumbo και Eurobank. Με κέρδη 1,79% έκλεισε η Motor Oil, ενώ θετικά έκλεισαν οι Πειραιώς, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Λάμδα, Metlen, Alpha Bank, Cenergy, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola.

Στον αντίποδα, η ΕΛΧΑ έχασε 1,23%, με τις Βιοχάλκο, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Autohellas και ΔΑΑ να κλείνουν ήπια πτωτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών