Στους δικούς του ρυθμούς παραμένει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο γυρίζει την πλάτη στο διεθνές ανοδικό κύμα, και περιχαρακώνεται στα δικά του ανοιχτά μέτωπα, με το βασικότερο όλων φυσικά να είναι αυτό της Εθνικής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,34% στις 1.466,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 13,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,37% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.575,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,24% στις 1.282,51 μονάδες.

Άλλο ένα κύμα χαμένο…

Μπορεί η αγορά να βρίσκεται σε μια σταθερή ανοδική τροχιά αυτήν την εβδομάδα, εντούτοις δεν δίνει το μήνυμα ότι αυτό θα ακολουθεί το θετικό κλίμα που κυριαρχεί στις διεθνείς αγορές. Εκτός, ο βασικός καταλύτης είναι η Κίνα, ενώ εντός τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον κρατά καλά η Εθνική Τράπεζα, η οποία δίνει τον ρυθμό όλης της αγοράς.

Το θετικό είναι ότι ο γενικός δείκτης επιβεβαίωσε χτες ότι μπορεί να μείνει πάνω από τις 1.450 μονάδες, αν και στο «παραένα» ήρθε αυτή η επιβεβαίωση, ενώ σήμερα δεν δείχνει αδύναμο να χάσει το επίπεδο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το ερώτημα για τις προθέσεις των αγοραστών στην Εθνική έχει απαντηθεί. Τα κέρδη της άλλωστε από την αρχή της εβδομάδας είναι σε διψήφια ποσοστά, ήτοι αρκούντως ελκυστικά για τους βραχυπρόθεσμους που είδαν ότι τα 7,18 ευρώ της περασμένης Παρασκευής δεν ήταν αυτά που «αρμόζουν» σε ένα καλώς σχεδιασμό placement.

Ένα placement που έχει αιχμαλωτίσει τη ρευστότητα πολλών χαρτοφυλακίων που θέλουν να συμμετάσχουν, με τις προσδοκίες της υπόλοιπης αγοράς να τείνουν στο ότι μόλις αποδεσμευτεί αυτή θα τροφοδοτήσει μια καλύτερη κίνηση για ολόκληρη τη Λ. Αθηνών. Εάν μάλιστα η αγορά παραμείνει στα τρέχοντα ή σε υψηλότερα επίπεδα, τότε η κίνηση θα φέρει πιο κοντά τον γενικό δείκτη στα υψηλά του έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil, Aegean, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ πολύ κοντά στο +1% βρίσκονται οι Jumbo, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Cenergy, Coca Cola και ΔΕΗ.

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι Metlen, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Λάμδα και ΟΠΑΠ, ενώ η Alpha Bank δεν έχει μεταβολή. Ήπια πτωτικά, στον αντίποδα, κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ και Εθνική, με την Autohellas να είναι στο -1,08%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών