Στο επόμενο «σκαλοπάτι» αντίστασης βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν έχει τη στήριξη της Εθνικής σήμερα, τουναντίον μάλιστα, παίρνει σημαντική ώθηση από το μεγαλύτερο μέρος των τίτλων του, δημιουργώντας μια απόσταση ασφαλείας από τις κοντινές στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,76% στις 1.473,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 61,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,80% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.591,04 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,43% στις 1.285,06 μονάδες.

Βγαίνουν μπροστά οι «μεγάλοι»

Έδωσε το έναυσμα, αλλά μένει σήμερα πίσω. Περί της Εθνικής ο λόγος, καθώς σήμερα αρκετά χαρτοφυλάκια παίρνουν μέρος των κερδών του τριημέρου που προηγήθηκε και κατευθύνονται προς άλλους τίτλους που έδειχναν να βρίσκονται στην εφεδρεία από την αρχή της εβδομάδας. Το «ανακάτεμα» όμως της ρευστότητας έχει φέρει τη συνέχιση της ανόδου για την αγορά, η οποία χρειαζόταν ένα δυνατό κλείσιμο στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μπει στο τελευταίο τρίμηνο του έτους με καλύτερες προϋποθέσεις.

Έτσι, ο γενικός δείκτης πλέον βρίσκεται στην ζώνη του νέου τεστ που καλείται να δώσει, δηλαδή αυτή των 1.470 – 1.475 μονάδων, έχοντας αφενός με το μέρος του την αφύπνιση των συναλλαγών και αφετέρου τις αγοραστικές παρεμβάσεις προς βελτίωση της εικόνας του εννεαμήνου. Μιας περιόδου που χαρακτηρίζεται μέχρι τώρα από την πλάγια κίνηση της αγοράς, κόντρα στις προσδοκίες ότι και το 2024 θα ήταν ανάλογο του προηγούμενου έτους.

Βέβαια η ρευστότητα που έχει αντληθεί από την αγορά δεν είναι καθόλου αμελητέα, αν συνυπολογίσει κανείς και τη ρηχότητά της, ενώ το επικείμενο placement στην Εθνική αναμένεται να «τραβήξει» επιπλέον κεφάλαια. Γι’ αυτό και το στοίχημα είναι να εισέλθει «νέο αίμα» που θα απελευθερώσει το υφιστάμενο σε μεγαλύτερο εμβαδό του ταμπλό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας σημειώνει άλμα 4,41%, με τον Ελλάκτωρ να είναι στο +3,06%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Jumbo, Motor Oil και Aegean, και άνω του 1% σε Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντη και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Metlen, Πειραιώς, Λάμδα, ΔΑΑ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ και Coca Cola, με τις ΟΤΕ, Βιοχάλκο και Cenergy να μην έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών