H Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυσή της στη Βραζιλία, με σχέδια να δαπανήσει 14,7 δισ. ρεάλ Βραζιλίας (2,5 δισ. ευρώ περίπου) σε υποδομές cloud και τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε διάστημα τριών ετών.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προώθηση της ανάπτυξης του οικοσυστήματος AI στη Βραζιλία, επιταχύνοντας την καινοτομία της χώρας. Η Microsoft θα στηρίξει επίσης τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα με το πρόγραμμα ConectAI, εκπαιδεύοντας 5 εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα τρία χρόνια σε δεξιότητες AI, δημιουργώντας μακροπρόθεσμα οφέλη για τη βραζιλιάνικη οικονομία.

Η Google κατηγορεί τη Microsoft για αθέμιτες πρακτικές… στο cloud

Η Microsoft θα επεκτείνει την υποδομή της για το cloud και το AI σε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις κέντρων δεδομένων στην πολιτεία του Σάο Πάολο. Αυτή η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της Microsoft για μεγαλύτερη καινοτομία και αυξημένη ανταγωνιστικότητα και είναι σύμφωνη με το όραμα της κυβέρνησης να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, την εθνική ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα.

Η Microsoft διαθέτει ήδη όπου έχει εγκαταστάσεις του Azure: στη Νότια Βραζιλία και συγκεκριμένα στο Σάο Πάολο το οποίο ξεκίνησε το 2014 και τη Νοτιοανατολική Βραζιλία με έδρα το Ρίο ντε Τζανέιρο, που ξεκίνησε το 2020.

«Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τον μετασχηματισμό της Βραζιλίας με την Τεχνητή Νοημοσύνη και να διασφαλίσουμε ότι θα ωφεληθούν όλοι», δήλωσε ο Satya Nadella, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft.Οι νέες επενδύσεις μας σε υποδομές cloud και AI και στην εκπαίδευση στη Βραζιλία θα συμβάλουν στη διασφάλιση ευρείας πρόσβασης τόσο στην τεχνολογία όσο και στις δεξιότητες που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουν οι πολίτες και η οικονομία της Βραζιλίας σε αυτή την εποχή της AI».

Η Microsoft εγκαινιάζει επίσης το ConectAI, ένα πρόγραμμα που θα παρέχει εκπαίδευση σε 5 εκατομμύρια ανθρώπους σε δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο να αντιμετωπίσει τη μετατόπιση του εργατικού δυναμικού που οφείλεται στην τεχνητή νοημοσύνη και να εξασφαλίσει ένα δίκαιο μέλλον.

Μια μελέτη που ανατέθηκε από τη Microsoft και διεξήχθη από τη συμβουλευτική εταιρεία FrontierView το 2020 δείχνει ότι αν η Βραζιλία υιοθετήσει έντονα την ΑΙ, θα μπορούσε να προσθέσει 4,2 ποσοστιαίες μονάδες στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2030. Ακόμη και με μικρή υιοθέτηση της ΑΙ, η Βραζιλία θα μπορούσε να δει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες κατά την ίδια περίοδο.

Επιπλέον, η Microsoft θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Υπουργείο Εργασίας και Απασχόλησης για να προσφέρει εκπαίδευση σε δεξιότητες AI μέσω του προγράμματος «School of Workers 4.0», το οποίο στοχεύει στην παροχή πρόσβασης σε ψηφιακές δεξιότητες, ώστε οι Βραζιλιάνοι να μπορούν να παραμένουν ενημερωμένοι με τις τεχνολογίες που απαιτεί η αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή