Διατηρώντας την πρωτιά στο εμφιαλωμένο νερό και όντας η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός αναψυκτικών της χώρας σε επίπεδο όγκου, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, γνωστή με το εμπορικό σήμα Βίκος, ενισχύει τη θέση της στην on trade αγορά, ήτοι ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ και εστιατόρια, απ’ όπου και προέρχεται το 60% του τζίρου της, ενώ διευρύνει το προϊοντικό της portfolio, μπαίνοντας δυναμικά και στην κατηγορία του κρύου τσαγιού.

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Πάνω από 13 εκατ. τα κέρδη προ φόρων, τρέχει επενδύσεις 100 εκατ.

Η αύξηση των σημείων διανομής και πώλησης, που στη διετία 2023-2024 έχουν ξεπεράσει τα 10.000 πανελλαδικά, σε συνδυασμό με την ευέλικτη εμπορική πολιτική ήταν άλλωστε και οι βασικοί λόγοι για την ανοδική πορεία των εσόδων της οικογενειακής επιχείρησης το 2023, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σεπετάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

«Στόχος μας είναι φτάσουν τα προϊόντα μας σε κάθε σημείο ανά την Ελλάδα. Καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό παίζει το γεγονός ότι η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων επενδύει και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί μεγάλο όγκο προϊόντων, καλύπτοντας ανάγκες ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες υψηλής ζήτησης όπως φέτος», σημείωσε ο κος Σεπετάς.

Μπαίνει δυναμικά στην κατηγορία του τσαγιού η Βίκος

Σε ό,τι αφορά το κρύο τσάι, μια κατηγορία η οποία κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού παρουσίασε συνολικά υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τα αναψυκτικά, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων λανσάρει σε αλουμινένιο κουτί το σήμα Cool Tea και ήδη τα προϊόντα της σε τρεις γεύσεις (λεμόνι, ροδάκινο και πράσινο τσάι με λεμόνι) έχουν μπει στα ράφια των ΑΒ Βασιλόπουλος και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Το τσάι ήταν ήδη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αλλά η διανομή του σε μπουκάλι PET γινόταν μόνο στην αγορά HoReCa.

Το επενδυτικό πλάνο των 100 εκατ. ευρώ

Σ’ αυτή την επιτυχημένη πορεία συμβάλλει το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας ύψους 100 εκατ. ευρώ που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, έχοντας ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026.

«Μέσα σε 7 μήνες, από την ημέρα της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε ήδη υπογράψει και υλοποιούμε έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 62,8 εκατ. ευρώ της επένδυσης, δηλαδή το 70% του συνολικού ποσού. Κινούμαστε εξαιρετικά γρήγορα και ευέλικτα, αφού οι οργανωτικές και τεχνολογικές υποδομές που έχουμε ήδη δημιουργήσει μας επιτρέπουν να εκτελούμε την εργασία μας πολύ πιο αποδοτικά» ανέφερε σχετικά ο Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Director της εταιρείας. Σύμφωνα με τον ίδιο ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το 100% της επένδυσης έως το καλοκαίρι του 2026, κι αυτό γιατί έχουν ήδη εντοπιστεί οι ανάγκες και έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις νέες επενδύσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν μετά το καλοκαίρι του 2026.

Ενδεικτικό είναι ότι η Βίκος έχει πλέον επιτύχει 90% μετάβαση σε υποδομές cloud, ενώ η πλήρης μετάβαση σε υποδομές cloud θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2025. Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές, κατά 43% έχουν πραγματοποιηθεί τα έργα επέκτασής τους.

Αύξηση των θέσεων εργασίας

Από την πλευρά του ο Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director, έκανε λόγο για μια άκρως ανθρωποκεντρική εταιρεία που επενδύει στους ανθρώπους της και στην κοινωνία.

Όπως επισημάνθηκε ο αριθμός των εργαζομένων πέρυσι αυξήθηκε κατά 7,81% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Έτσι, με την ολοκλήρωση του 2023, το σταθερό προσωπικό ανερχόταν στα 552 άτομα από 512 το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις