Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Μελίνα Τραυλού απένειμε στους κύριους Βαρβατέ Ιωάννη και Πτήνη Ιωάννη, την Τιμητική Διάκριση Ναυτοσύνης ως αναγνώριση για τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία και την υποδειγματική τους προσήλωση στο ναυτικό επάγγελμα και ιδεώδες, που διοργανώνεται ετησίως από την ΕΕΕ.

Η «έξυπνη» ναυτιλία μειώνει και τους ρύπους

Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής εκδήλωσης, οι τιμώμενοι ναυτικοί μοιράστηκαν εμπειρίες τους και την αγάπη τους για τη θάλασσα και το ναυτικό επάγγελμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

– «Και πάλι να ξεκινούσα, ναυτικός θα γινόμουν. Ήμασταν όλοι μια οικογένεια», Πτήνης Ιωάννης

– «Την ημέρα που έπιασα Α’ Μηχανικός γεννήθηκε ο γιος μου, ο μικρός. Η ζωή μου όλη είναι δεμένη με τη θάλασσα», Βαρβατές Ιωάννης

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια υποδεχθήκαμε και τιμήσαμε στα γραφεία της Ένωσης δύο εξαιρετικούς ναυτικούς, πρότυπα αφοσίωσης στη ναυτοσύνη, στην παράδοσή μας ως έθνος ναυτικό. Στο πρόσωπό τους, τιμούμε την κινητήριο δύναμη της ηγέτιδας ναυτιλίας, της Ναυτιλίας των Ελλήνων. Τιμούμε τους ανθρώπους μας», τόνισε η κα. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αφιερώνεται στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας. Ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 1978 από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), με στόχο την υπενθύμιση του σπουδαίου έργου του στην αναβάθμιση της ναυτιλίας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας (safety) και ασφάλειας στη θάλασσα (security), της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης των ναυτικών και των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης στα πλοία.

Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS) – της σημαντικότερης συνθήκης παγκοσμίως για την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία