Με κέρδη κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά και τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι ανέμεναν οι αναλυτές για τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,41% στις 42.346 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,09% στις 5.750 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,09% στις 18.204 μονάδες.

Ομόλογα: Συνεχίζεται το ράλι στην ευρωζώνη – Πώς διαμορφώνεται το ελληνικό spread

Οι τρεις αμερικανικοί δείκτες θέλουν να επιβεβαιώσουν σήμερα μια ακόμη θετική εβδομάδα. Ο Dow Jones κερδίζει 0,3%, με τον S&P 500 να είναι στο +0,5% και τον Nasdaq στο +1%.

Σε επίπεδο τίτλων, η Bristol-Myers Squibb σημειώνει άνοδο 5,3% μετά την έγκριση του Cobenfy ως θεραπεία της σχιζοφρένειας σε ενήλικες, από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Θετικά μηνύματα

Η Wall Street έλαβε θετικά μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, τα οποία που θα μπορούσαν να δώσουν στην κεντρική τράπεζα περισσότερους λόγους να μειώσει περαιτέρω με σιγουριά τα επιτόκια. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Αυγούστου αυξήθηκε κατά 0,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Η PCE αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση, κάτω από την πρόβλεψη για άνοδο 2,3%.

Ο δείκτης PCE είναι η προτιμώμενη μέτρηση του πληθωρισμού της Federal Reserve, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τη Wall Street να υποδέχονται τέτοια στοιχεία που δείχνουν μια τάση “προσγείωσης” της οικονομίας και ηπιότερων πληθωριστικών πιέσεων.

«Οι αγορές είναι ικανοποιημένες που η Fed λαμβάνει ουσιαστικά μηνύματα για την εκ νέου βαθμονόμηση της πολιτικής», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial, Jeffrey Roach.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αγαθών των Ηνωμένων Πολιτειών μειώθηκε στα 94,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 8,3% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση του Γραφείου Απογραφής.

Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 177 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 4,1 δισ. δολάρια από τον Ιούλιο. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 271,3 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 4,5 δισ. δολ. σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street