Ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αυτής της εβδομάδας και μετά από τέσσερις ημέρες ανόδου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,03% στις 1.470,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.584,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,31% στις 1.282,57 μονάδες.

Εν αναμονή της Εθνικής

Η αγορά δεν μπορεί να μην περιμένει τα νεότερα από το μέτωπο του placement της Εθνικής, καθώς ήδη το ενημερωτικό βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση. Λογικά από Δευτέρα οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν, ώστε μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διάθεση του 10% της τράπεζας και να επέλθει η κανονικότητα στην αγορά.

Μια αγορά που ακόμη και με αυτόν τον σκόπελο συγκράτησης της ρευστότητας έχει καταφέρει να «πλασαριστεί» στη ζώνη των 1.470 μονάδων και να κατοχυρώσει την παραμονή του πάνω από τη στήριξη των 1.450 μονάδων. Προφανώς το κλίμα βοηθά βέβαια και η τελευταία κίνηση της μετοχής της Εθνικής, από τα 7,18 ευρώ την περασμένη Παρασκευή σε πάνω από τα 7,82 ευρώ σήμερα, δίνοντας μια ανάσα από την συσσώρευση των προηγούμενων εβδομάδων.

Σε ευρύτερο επίπεδο, τα ιστορικά ρεκόρ στους ξένους δείκτες-οδηγούς, οι ευνοϊκότερες συνθήκες χρηματοπιστωτικής ρευστότητας που οφείλονται στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων των Κεντρικών Τραπεζών και το window dressing συνδράμουν τη βελτίωση των αποτιμήσεων λίγο πριν τη λήξη του 3ου τριμήνου. Άλλωστε, είναι και η προτελευταία συνεδρίαση σήμερα, πριν λήξη και το 9μηνο του έτους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Autohellas, Alpha Bank, Metlen, Λάμδα, Πειραιώς, ΔΕΗ, Motor Oil, Aegean, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Eurobank, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΑΑ σημειώνουν απώλειες, χωρίς όμως αυτές να ξεπερνούν το 1%.

Στον αντίποδα, ο Τιτάνας κερδίζει 1,71%, με τις ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Cenergy, Jumbo, Σαράντη, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Εθνική να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών