Τις τελευταίες «αναπροσαρμογές» κάνουν τα περισσότερα χαρτοφυλάκια σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να μην χάσει τα επίπεδα που μετά από πολύ κόπο ανέκτησε, αλλά και να έχει καλύτερη θέση ενόψει του κρίσιμου placement της Εθνικής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,06% στις 1.470,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.582,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,52% στις 1.279,87 μονάδες.

Ανακατεύεται η τράπουλα

Η τράπουλα ανακατεύεται στο ΧΑ, το οποίο παλεύει να κρατήσει τα επίπεδα κόντρα σε αρκετές ρευστοποιήσεις που έρχονται ως απόρροια των θέσεων που λαμβάνονται ενόψει του placement του 10% που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική. Άλλωστε, δεν ήταν μια στρατηγική που δεν αναμενόταν, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να συμμετάσχουν στο βιβλίο προσφορών που θα ανοίξει, όπως όλα δείχνουν, τη Δευτέρα.

Μια ημέρα όμως που ταυτόχρονα συμπίπτει και με την ολοκλήρωση του τριμήνου και του εννεάμηνου, και που βρίσκει την αγορά στα ίδια γνώριμα ύδατα που παραμένει τους τελευταίους επτά και πλέον μήνες. Βέβαια, η γενική τάση παραμένει ανοδική στα διάφορα χρονικά πλαίσια ανάλυσης, αλλά θα πρέπει να «απελευθερωθεί» άπαξ και ολοκληρωθούν και οι εκκρεμότητες με το placement της Εθνικής Τράπεζας.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι η τραπεζοκεντρικότητα του ΧΑ είναι η ευχή και η κατάρα μιας αγοράς που πλέον μετρά οκτώ εκπροσώπους του κλάδου. Ενός κλάδου που θα βρεθεί στο επίκεντρο το επόμενο διάστημα, αφού περάσει το placement και για την παρουσία του στα roadshow και στη σκιά της νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία αφαιρεί σταδιακά το μεγάλο ατού των υψηλών επιτοκίων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank, Eurobank, Motor Oil, Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούτναι οι Μυτιληναίος, Λάμδα, ΔΕΗ, Πειραιώς, Autohellas και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, Titan και Aegean σημειώνουν κέρδη 1,71% και 1,18% αντίστοιχα, με τις Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Εθνική, ΕΛΧΑ, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ και ΟΠΑΠ να ακολουθούν με μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών