Tην ιδιωτικοποίηση του αερομεταφορέα Aerolineas Argentinas, αποφάσισε ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μανουέλ Αντόρνι, ο Χ.Μιλει  προτίθεται να υπογράψει σχετικό διάταγμα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Χ.Μιλει , υποστηρίζει ότι η σημερινή δομή της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Αργεντινής είναι διογκωμένη και κοστίζει υπερβολικά στη χώρα. Οι προσπάθειές του να περικόψει το κόστος έχουν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τα συνδικάτα.

Ελλείμματα

«Από την επανεθνικοποίησή της το 2008, οι κρατικές επιχορηγήσεις για την κάλυψη των ελλειμμάτων της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Μανουέλ Αντόρνι σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Ο οικονομολόγος και πρώην ειδήμονας των μέσων ενημέρωσης Χαβιέρ Μίλεϊ ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο, υποσχόμενος να βάλει αλυσοπρίονο στον κρατικό προϋπολογισμό, να ανατρέψει το βαθύ δημοσιονομικό έλλειμμα και να συγκρατήσει τον τριψήφιο πληθωρισμό.

Η προηγούμενη προσπάθειά του για την ιδιωτικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας αφαιρέθηκε από το κείμενο ενός συνολικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε φέτος από το Κογκρέσο.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Αργεντινής δήλωσε ότι η Aerolineas απασχολεί σήμερα 1.204 πιλότους για να πετάξουν 81 αεροπλάνα, δηλαδή σχεδόν 15 πιλότους ανά αεροπλάνο.

Είχε δηλώσει νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ότι η Aerolineas είχε μειώσει το συνολικό της εργατικό δυναμικό κατά 1.500 υπαλλήλους τους τελευταίους μήνες.

Η απόφαση του Κογκρέσου

Το διάταγμα θα μπορούσε να επιτρέψει στην Aerolineas να κάνει βήματα προς την ιδιωτικοποίηση, όπως η πρόσληψη τραπεζών ή η βολιδοσκόπηση πιθανών αγοραστών, δήλωσε πηγή της εταιρείας.
Ωστόσο, το Κογκρέσο θα μπορούσε ακόμη να παρακάμψει το διάταγμα του Milei, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν. Το φιλελεύθερο κόμμα του Milei έχει μόνο ένα μικρό αριθμό εδρών στο νομοθετικό σώμα, αν και έχει κερδίσει συμμάχους από το κύριο συντηρητικό μπλοκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Indian Creek: Το απόρθητο φρούριο των κροίσων – Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες
Διεθνή |

Το απόρθητο φρούριο των κροίσων - Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπολουτοι ιδιοκτήτες

Σε κάθε 5 κατοίκους του Indian Creek αναλογεί 1 αστυνομικός - Ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου 2,4 αστυνομικοί ανά 1.000 κατοίκους - Οι υπερπλούσιοι έχουν... άλλους νόμους