Αύξηση των εσόδων της απο την επιβατική κίνηση κατα ένα τέταρτο το 2024 σε σχέση με πέρυσι, αναμένει η ITA Airways καθώς πετάει με πληρέστερα αεροπλάνα.

Ο ιταλικός – κρατικά ελεγχόμενος- αερομεταφορέας, ο οποίος σύντομα θα ενταχθεί στον όμιλο της Lufthansa αναμένει ότι οι πωλήσεις για το σύνολο του έτους θα φτάσουν τα 2,7 δισ. ευρώ, με τον συντελεστή πληρότητας να αυξάνεται πάνω από το 80% από 79% σήμερα, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής (CFO) Κλόντιο Φαγκιάνι.

Ryanair: Ο CEO «στρώνει το έδαφος» για αυξήσεις πάνω από 30% στα εισιτήρια

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έγιναν θετικά, στα 62 εκατ. ευρώ, και τα ταμειακά αποθέματα αυξήθηκαν στα 393 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους, χάρη στην αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά 26% σε 8,3 εκατομμύρια επιβάτες.

«Τα μετρητά επιτρέπουν στην εταιρεία να στηρίξει το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Αντονινο Τουρίτσι στους δημοσιογράφους στο Μιλάνο.

Η ένταξη στον όμιλο της Lufthansa

Σημειώνεται ότι η γερμανική Lufthansa έλαβε τον Ιούλιο το πράσινο φως για να αποκτήσει το 41% των μετοχών της ITA έναντι 325 εκατ. ευρώ, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, οι οποίες περιλάμβαναν την παραχώρηση δρομολογίων και χρονοθυρίδων σε ανταγωνιστές για την αντιμετώπιση ανησυχιών σχετικά με τον ανταγωνισμό.

Ο Α.Τουρίτσι δήλωσε ότι η εταιρεία είναι βέβαιη ότι θα κλείσει τη συμφωνία μέχρι την προθεσμία της 4ης Νοεμβρίου.

Οι όροι που συνδέονται με την έγκριση της ΕΕ δημιούργησαν φόβους ότι η ITA – η οποία ανέβηκε στον αέρα το 2021 αντικαθιστώντας τη χρεοκοπημένη Alitalia – μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον της να επενδύσει στο αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου προς όφελος του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μιλάνο, ο γενικός διευθυντής της ITA Αντρέα Μπενάσι διέψευσε το γεγονός αυτό, λέγοντας ότι το Linate παραμένει «στρατηγικής σημασίας» και ότι η αεροπορική εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον κόμβο.

Πρόσθεσε ότι η ITA θα πρέπει να απελευθερώσει συνολικά 30 χρονοθυρίδες στο Linate, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 1% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας και οι οποίες δεν θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιχείρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή