Τα σχέδια για την κατασκευή μιας νέας μονάδας πυρηνικής ενέργειας θα συζητήσει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νότια Κορέα,  όπως δήλωσε ο ίδιος.

Η Σλοβακία επιθυμεί να κατασκευάσει μια νέα μονάδα πυρηνικής ενέργειας ισχύος έως 1.200 μεγαβάτ (MW) στο εργοστάσιο Jaslovske Bohunice και τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών πρόκειται να υποβάλουν σχέδια στην κυβέρνηση έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Κομισιόν: Πρόοδος στην ασφαλή και προσιτή ενέργεια στην Ευρώπη

Τον Ιούλιο, η γειτονική χώρα της Σλοβακίας, η Τσεχική Δημοκρατία, επέλεξε την KHNP της Νότιας Κορέας έναντι του γαλλικού ομίλου EDF για την κατασκευή νέων μονάδων πυρηνικής ενέργειας, σημειώνει το Reuters.

Ο Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι ελπίζει ότι η επίσκεψή του που ξεκινά το Σάββατο θα δείξει ότι η Νότια Κορέα θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός εταίρος στο σλοβακικό έργο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα μιλήσει επίσης με τους Αμερικανούς και τους Γάλλους υποψήφιους.

Διαπραγμάτευση

«Η απόφαση ελήφθη ότι όσον αφορά την κατασκευή μιας εντελώς νέας πηγής πυρηνικής ενέργειας, η οποία, όπως έχω ήδη πει, θα πρέπει να έχει ισχύ 1.100-1.200 μεγαβάτ», δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργος σε τηλεοπτική ενημέρωση και πρόσθεσε ότι «αρχίζουμε να επικοινωνούμε με αυτές τις χώρες».

«Η Νότια Κορέα είναι μια χώρα με την οποία έχουμε ομαλές πολιτικές σχέσεις, είναι μια χώρα που είναι σημαντικός επενδυτής στη Σλοβακία», υπογράμμισε ακόμα ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.

Ο  Ρόμπερτ Φίκο πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ στο πλαίσιο της επίσκεψης, όπως ανακοίνωσε το κυβερνητικό γραφείο.

Η Slovenske Elektrarne, στην οποία το κράτος κατέχει το ένα τρίτο, ολοκλήρωσε πέρυσι τη Μονάδα 3 ισχύος 472 MW στο εργοστάσιο Mochovce και τώρα ολοκληρώνει μια άλλη στην ίδια τοποθεσία.

Λειτουργεί επίσης δύο μονάδες ισχύος 505 MW στο εργοστάσιο Jaslovske Bohunice.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή