Πηγές του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι ο Νασράλα βρισκόταν στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ όταν αυτό έγινε στόχος σφοδρής επίθεσης από τις IDF.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Haaretz, ο στρατός ερευνά εάν ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε ή όχι από την επίθεση.

Λίβανος: Οι IDF έπληξαν πάνω από 280 στόχους της Χεζμπολάχ

Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού εκτιμούν ότι σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι στο χτύπημα της Βηρυτού.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου έχει ανακοινώσει ότι ανασύρθηκαν δύο νεκροί και υπάρχουν ακόμα 76 τραυματίες.

Πέρα από την εκτίμηση του ίδιου του Ισραήλ, και οι αρχές του Λιβάνου εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς ισοπεδώθηκε ένα τετράγωνο και τουλάχιστον έξι κτίρια κατοικιών.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ανέφερε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι ασφαλής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από την οργάνωση αλλά πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ ανέφερε επίσης ότι ο Νασράλα είναι ζωντανός.

Φόβοι για λουτρό αίματος

Πάνω από 10 εκρήξεις σημειώθηκαν στο νότιο προάστιο της Βηρυτού σε κατοικημένες περιοχές όπου το Ισραήλ είπε ότι εξαπέλυσε «επίθεση ακριβείας» στο κεντρικό κτίριο της Χεζμπολάχ.

Ο αρχηγός των IDF, Χερτζ Χαλέβι, είπε μάλιστα ότι το κτίριο της Χεζμπολάχ ήταν βαθιά ενσωματωμένο σε κατοικημένες περιοχές.

Τουλάχιστον τέσσερα κτίρια έγιναν συντρίμμια και εκφράζονται φόβοι για πολλά θύματα.

Απόκοσμες εικόνες

Οι εικόνες που έρχονται από το σημείο της έκρηξης είναι ενδεικτικές της δραματικής κατάστασης που επικρατεί.

Λίβανος

Εικόνα μετά τον βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Λίβανος

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή

«Η επίθεση στο προάστιο Haret Hreik της Βηρυτού εξαφάνισε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, περίπου έξι έως εννέα κτίρια καταστράφηκαν πλήρως ή εν μέρει. Μιλάμε για ένα οικοδομικό τετράγωνο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού», λέει ο ανταποκριτής του AJ Αλί Χασέμ.

«Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Αλλά όταν μια επίθεση με τόση μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, τόσες ρουκέτες εκτοξεύεται προς μια κατοικημένη περιοχή, θα περιμένουμε να δούμε έναν μεγάλο αριθμό θυμάτων».

Πριν την επίθεση ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απηύθυνε ομιλία στον ΟΗΕ όπου μεταξύ απειλών προς πάσα κατεύθυνση, είπε ότι κάθε κουζίνα στον Λίβανο έχει και από έναν πύραυλο της Χεζμπολάχ, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους κάτι που έχει κάνει κατά κόρον και στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι κατηγόρησε το Ισραήλ για «πόλεμο γενοκτονίας» και σχολίασε, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι οι σημερινές επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού δείχνουν ότι το Ισραήλ «δεν ενδιαφέρεται» για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα