Η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωτοστατεί στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας. Ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες αυτής της στρατηγικής είναι η πρόσφατη επένδυση της εταιρείας στη βιομηχανία του βιομεθανίου. Σε συνεργασία με τη Φάρμα Χήτας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας κατασκευάζει την πρώτη μονάδα παραγωγής συμπιεσμένου βιομεθανίου στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μια καινοτόμο λύση για την αξιοποίηση των αποβλήτων και τη μετατροπή τους σε καθαρή, πράσινη ενέργεια.

Η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί τομή για την ελληνική ενεργειακή βιομηχανία, καθώς παράγει βιομεθάνιο υψηλής καθαρότητας από βιοαέριο, το οποίο αναβαθμίζεται και στη συνέχεια συμπιέζεται σε bio-CNG (συμπιεσμένο βιομεθάνιο). Το βιομεθάνιο αυτό θα διατίθεται στα πρατήρια Fisikon της ΔΕΠΑ Εμπορίας, προσφέροντας μια καθαρή, οικονομική και ανανεώσιμη πηγή καυσίμου για οχήματα. Η παραγωγική ικανότητα της μονάδας ανέρχεται σε 900.000 κυβικά μέτρα βιομεθανίου ετησίως.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δίνει έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της με καθαρές μορφές ενέργειας.

«Επένδυση στο βιομεθάνιο για να ηγηθούμε στην πράσινη μετάβαση»

Ο Επικεφαλής Διευθυντής  Δραστηριοτήτων Εταιρικής Ανάπτυξης κ. Δ. Ταμβάκης ανέφερε: 

«Η επένδυση στο βιομεθάνιο είναι κομβικής σημασίας για τη στρατηγική μας να ηγηθούμε στην πράσινη μετάβαση. Με το έργο αυτό, συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ παράλληλα συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη μιας νέας και δυναμικής βιομηχανίας στη χώρα μας.»

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν περιορίζεται μόνο στη βιομηχανία του βιομεθανίου, αλλά επενδύει ενεργά και σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά έργα. Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλα διεθνή έργα, όπως το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, που στοχεύουν στη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Αλλά και σε νέες σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο στο φυσικό αέριο, όπως αυτή στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος 840 MW, ικανή σε πλήρη λειτουργία να αντικαταστήσει τρεις ρυπογόνες μονάδες λιγνίτη. Με τις πρωτοβουλίες της αυτές, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαμορφώνει το ενεργειακό μέλλον της χώρας, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη.

Συνολικά, η ΔΕΠΑ Εμπορίας παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της να συμβάλει στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας, προωθώντας έργα που συνδυάζουν την τεχνολογική καινοτομία με τις ανάγκες της αγοράς και του περιβάλλοντος. Το βιομεθάνιο αποτελεί το πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής, με οφέλη που αναμένεται να είναι καθοριστικά τόσο για την οικονομία όσο και για το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις