Από τα λόγια στην πράξη πέρασε η οικογένεια Τσινάβου της Κρι Κρι και διέθεσε ποσοστό που κατέχει στην εισηγμένη σε επενδυτές. Λίγο μετά τις 14:00 σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, «πέρασαν» τα πακέτα στη μετοχή του Κρι Κρι, ήτο το 3% της εισηγμένης.

Ειδικότερα, έγιναν επτά πακέτα, 1 εκατ. τεμαχίων και συνολικής αξίας 12 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διάθεσης ποσοστού των βασικών μετόχων σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κρι-Κρι: Σε placement για το 3% προχώρησε η εταιρεία – Ποιοι απέκτησαν τις μετοχές

Η διάθεση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της «ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building process)», την οποία επιμελήθηκε η Πειραιώς Α.Ε.Π.Ε.Υ., την Πέμπτη, 26.9.2024 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το σύνολο των προσφορών υπερκάλυψε το ύψος της διάθεσης κατά 50%.

Ο Τσινάβος στο ΧΑ

Την απόφαση της οικογένειας Τσινάβου να πουλήσει μερίδιο από το ποσοστό που κατέχει στην Κρι Κρι είχε γνωστοποιήσει ο Παναγιώτης Τσινάβος, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 20 παρουσίας της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Στόχος μας είναι η αύξηση της ελεύθερης διασποράς. Υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές. Θεωρώ δίκαιο το αίτημα της αγοράς για αύξηση της εμπορευσιμότητας. Η μεγάλη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργεί θετικό μομέντουμ», είχε αναφέρει.

Σε ότι αφορά στην πώληση των μετοχών, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας είχε τονίσει ότι θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος της φετινής χρονιάς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσοστό ή την τιμή. Κρι Κρι

Αύξηση πωλήσεων

Υπενθυμίζεται ότι μετά το θετικό πρόσημο του πρώτου τριμήνου, αυξημένος κατά 15,8% εμφανίζεται ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ και στο εξάμηνο. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις α’ εξαμήνου 2024, διαμορφώθηκε σε €130,87 εκ. έναντι €112,97 εκ. το 2023.

Τα βασικά μεγέθη της κερδοφορίας διαμορφώνονται ως εξής: Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε €29,44 εκ. έναντι €28,72 εκ. το 2023. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €27,05 εκ., έναντι €26,18 εκ. το 2023. Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε €26,32 εκ., έναντι €21,19 εκ. το 2023.

Στο εξωτερικό η Κρι Κρι με το γιαούρτι

Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +14,5% σε αξία και +19,7% σε όγκο. Στις αγορές εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού παρουσιάζουν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη +27,8%, ξεπερνώντας τα €63εκ. Πλέον αποτελούν το 62,6% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών. Σημαντική ώθηση υπάρχει από τις βασικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, καθώς και από την είσοδο σε νέες αγορές όπως η Γαλλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις