
Συμμετοχές σε 11 αιολικά πάρκα στη Γαλλία αποκτά η γαλλική τράπεζα Credit Agricole , μέσω της μονάδας της Credit Agricole Transitions & Energies.
Η απόφαση για την απόκτηση συμμετοχών έως και 32% συμβάλλει γενικότερα και στην προσπάθεια της Γαλλίας να έχει 45 γιγαβάτ (GW) υπεράκτιων αιολικών πάρκων σε λειτουργία μέχρι το 2050 για να επιτύχει ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
ΔΟΕ: Εφικτός υπό όρους ο στόχος για τριπλασιασμό της ενέργειας από ΑΠΕ μέχρι το 2030
Η χώρα υστερεί σε σχέση με άλλες χώρες στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών αδειοδότησης και των πολλαπλών προσφυγών που υποβάλλονται κατά των έργων, σημειώνει το Reuters.
Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί περισσότερη αιολική ενέργεια στην περιοχή, έχοντας συνάψει συμφωνία τον Ιούλιο με την Deutsche Bank για τη χρηματοδότηση περισσότερων επενδύσεων στον τομέα αυτό.
Η Ευρωπαική Ενωση επιθυμεί οι τράπεζες να υποστηρίξουν την αύξηση της εξάπλωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να βοηθήσουν στην τήρηση των κλιματικών πολιτικών και να βελτιώσουν την ενεργειακή ασφάλεια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αύξηση δυναμικότητας
Μια έκθεση νωρίτερα αυτό το μήνα από τον Διεθνή Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) έδειξε ότι η νέα δυναμικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έφτασε πέρυσι το ρεκόρ των 473 γιγαβάτ (GW).
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, από το ρεκόρ των 473 γιγαβάτ (GW) που προστέθηκαν το 2023, το 81% ή 382 GW των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που τέθηκαν πρόσφατα σε λειτουργία, σε κλίμακα κοινής ωφελείας είχαν χαμηλότερο κόστος από τα εναλλακτικά τους με καύση ορυκτών καυσίμων.
Ακόμα, με βάση τα στοιχεία της IRENA η ανανεώσιμη ενέργεια -συνολικά- που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από το 2000 έχει εξοικονομήσει έως και 409 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος καυσίμων στον τομέα της ενέργειας.


Latest News

Με δέλεαρ άτοκα δάνεια, η Tesla... σπρώχνει το Model Y στην Κίνα
Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιλον Μασκ, Τesla, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη πτώση στις πωλήσεις των οχημάτων της στην Κίνα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Δύο ταχυφορτιστές εγκατέστησε ο ΗΡΩΝ στην Νέα Οδό
Οι εγκατεστημένοι ταχυφορτιστές είναι ήδη διαθέσιμοι μέσω της εφαρμογής ΗΡΩΝ Pulse
![Τουρκία: Μεγάλες βλέψεις για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_turkish_autos-600x352.png)
Τουρκικές βλέψεις για παραγωγή EV [γράφημα]
Η Τουρκία επιδιώκει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση προσπαθώντας να γίνει πύλη αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός ΕΕ κυρίως, προς την ευρωπαϊκή αγορά

Οι περικοπές πράσινης ηλεκτροπαραγωγής θα αυξάνονται με τη διείσδυση ΑΠΕ
Βασική ευθύνη του ΑΔΜΗΕ είναι η ασφάλεια του συστήματος και με αυτό το κριτήριο χορηγούνται και θα χορηγούνται προσφορές σύνδεσης στα νέα έργα ΑΠΕ

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Σε ιστορικό χαμηλό οι πάγοι της Αρκτικής – Προειδοποίηση για τον καιρό στο Βόρειο Ημισφαίριο
Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής βρίσκεται αυτή την περίοδο στη μέγιστη έκτασή του, η οποία όμως έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.
![BYD: Ποιος είναι ο Γουάνγκ Τσουανφού που χτίζει τα όνειρα της Κίνας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_BYD_Ceo_CHUANFU-600x352.png)
Γουάνγκ Τσουανφού: Χτίζει τα Όνειρα της Κίνας με την BYD [γράφημα]
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD του Γουάνγκ Τσουανφού ανακοίνωσε πωλήσεις για όλο το 2024 που ξεπέρασαν αυτές της Tesla

Καμπανάκι IRENA για τις ΑΠΕ - Δεν είναι αρκετές, παρά την αύξηση ρεκόρ το 2024
To συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τις αύξησης παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ προέρχεται από ηλιακά και αιολικά έργα

Η σουηδική Vattenfall θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στη Γερμανία
Το ένα απο τα δύο πάρκα που θα κατασκευάσει στη Βόρεια Θάλασσα η σουηδική Vattenfall θα είναι δυναμικότητας 980 MW