![Ελευθέριος Βενιζέλος: Σταμάτησαν τη «λευκή απεργία» οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/EL-VENIZELOS-scaled-1-2048x1366-1.jpg)
«Λήξη συναγερμού» προς το παρόν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από συνεννοήσεις σταμάτησε η «λευκή απεργία» (go slow) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που προκάλεσε καθυστερήσεις στις πτήσεις στα αεροδρόμια.
Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν, αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, να εξυπηρετούν λιγότερες πτήσεις.
Ξενοδοχεία: Αύξηση στο 77,5% για τη μέση πληρότητα στο 8μηνο – Άνοδος και στη μέση τιμή
Εισήλθαν, δηλαδή, σε καθεστώς «go slow», δηλαδή διαχειρίζονταν τις πτήσεις με αργούς ρυθμούς αντιδρώντας στην πρόθεση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους, με την ΥΠΑ να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για συζητήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ. Παράλληλα από την ΥΠΑ έγινε καθαρό ότι δεν υπάρχει ζήτημα μονομερών αποφάσεων όσον αφορά τα εργασιακά θέματα.
Η κινητοποίηση επηρέασε στη διάρκεια της ημέρας την ομαλή ροή των πτήσεων που πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.
Καθυστερήσεις
Ωστόσο επρόκειτο για καθυστερήσεις και όχι ακυρώσεις πτήσεων. Να σημειωθεί ότι το πρωί από τις 8 πμ. έως και τις 12:00, οι πτήσεις αναχωρούσαν με καθυστέρηση έως και 2 ώρες, τόσο οι διεθνείς όσο και του εσωτερικού.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο στο Ελ. Βενιζέλος ο αριθμός των πτήσεων συνολικά ανέρχεται σε 800 με 900 σε καθημερινή βάση.
Στο θέμα παρενέβη και ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος ο οποίος με δήλωση του σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να “μπαλώσει” τα προβλήματα υποσχόμενη διάφορα μπόνους και προετοιμάζοντας νομοθετήματα για επιπλέον υπερεργασία πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς διαβούλευση, όταν το προσωπικό εργάζεται ήδη πέραν των ορίων των δυνατοτήτων του»
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Πλήγμα στον τουρισμό, στρίβει για Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/viking-star-600x400.jpg)
Χτύπημα στον τουρισμό της Σαντορίνης – Αλλάζει ρότα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη αναγκάζουν το VIKING STAR σε αλλαγή πλεύσης – Το νέο στοίχημα για τον τουρισμό, οι επισκέπτες για το Πάσχα