«Λήξη συναγερμού» προς το παρόν στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από συνεννοήσεις σταμάτησε η «λευκή απεργία» (go slow) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, που προκάλεσε καθυστερήσεις στις πτήσεις στα αεροδρόμια.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν, αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, να εξυπηρετούν λιγότερες πτήσεις.

Ξενοδοχεία: Αύξηση στο 77,5% για τη μέση πληρότητα στο 8μηνο – Άνοδος και στη μέση τιμή

Εισήλθαν, δηλαδή, σε καθεστώς «go slow», δηλαδή διαχειρίζονταν τις πτήσεις με αργούς ρυθμούς αντιδρώντας στην πρόθεση της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) να αυξήσει τις ώρες εργασίας τους, με την ΥΠΑ να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν κάποιες αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για συζητήσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο πλαίσιο της κατάρτισης σχεδίων αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ. Παράλληλα από την ΥΠΑ έγινε καθαρό ότι δεν υπάρχει ζήτημα μονομερών αποφάσεων όσον αφορά τα εργασιακά θέματα.

Η κινητοποίηση επηρέασε στη διάρκεια της ημέρας την ομαλή ροή των πτήσεων που πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Καθυστερήσεις

Ωστόσο επρόκειτο για καθυστερήσεις και όχι ακυρώσεις πτήσεων. Να σημειωθεί ότι το πρωί από τις 8 πμ. έως και τις 12:00, οι πτήσεις αναχωρούσαν με καθυστέρηση έως και 2 ώρες, τόσο οι διεθνείς όσο και του εσωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο στο Ελ. Βενιζέλος ο αριθμός των πτήσεων συνολικά ανέρχεται σε 800 με 900 σε καθημερινή βάση.

Στο θέμα παρενέβη και ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος ο οποίος με δήλωση του σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να “μπαλώσει” τα προβλήματα υποσχόμενη διάφορα μπόνους και προετοιμάζοντας νομοθετήματα για επιπλέον υπερεργασία πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς διαβούλευση, όταν το προσωπικό εργάζεται ήδη πέραν των ορίων των δυνατοτήτων του»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός