Για βαθιές περικοπές πρέπει να προετοιμαστούν οι 27.000 εργάτες χάλυβα της Thyssenkrupp, δήλωσε ο νέος επικεφαλής του τμήματος χάλυβα του ομίλου σε γερμανική εφημερίδα, δημιουργώντας το έδαφος για σημαντικές απολύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για ανάλογες δηλώσεις στελεχών της Volkswagen.

«Είναι απαραίτητες οι σκληρές περικοπές. Πρέπει να γίνουμε πιο κερδοφόροι», δήλωσε ο Ντένις Γκριμ, εκπρόσωπος του εκτελεστικού συμβουλίου της Thyssenkrupp Steel Europe (TKSE), σε συνέντευξή του στη Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Γερμανία: «Καμπανάκι» οι οικονομικές προβλέψεις

«Η τρέχουσα κατάσταση της αγοράς επιδεινώθηκε ξανά τους τελευταίους μήνες και δυστυχώς δεν φαίνεται ανάκαμψη».

Η TKSE βγαίνει από μια μεγάλη σύγκρουση με τη μητρική της σχετικά με τα κεφάλαια που απαιτούνται σε μια προτεινόμενη δομή κοινοπραξίας 50:50 με τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Daniel Kretinsky, ο οποίος κατέχει ήδη μερίδιο 20% στην επιχείρηση χάλυβα.

Ο Ντ. Γκριμ είπε ότι επί του παρόντος αναπτύσσεται ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την TKSE και δεν είναι σαφές πόσες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να απομακρυνθούν.

«Δεν μπορούμε ακόμη να βάλουμε ακριβή αριθμό για το πόσα άτομα θα απασχολήσουμε αφού ολοκληρωθεί το επιχειρηματικό σχέδιο και έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων», είπε ο Γκριμ στη WAZ.

«Αλλά θα είναι λιγότεροι από σήμερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
BRICS: Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη
Διεθνή |

Η μάχη για τις BRICS – Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη

Ακόμη και μετά τον παγκόσμιο γεωπολιτικό σεισμό που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εντάξεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το ενδιαφέρον χωρών για την ένταξη στις BRICS έχει αυξηθεί

Indian Creek: Το απόρθητο φρούριο των κροίσων – Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες
Διεθνή |

Το απόρθητο φρούριο των κροίσων - Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπολουτοι ιδιοκτήτες

Σε κάθε 5 κατοίκους του Indian Creek αναλογεί 1 αστυνομικός - Ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου 2,4 αστυνομικοί ανά 1.000 κατοίκους - Οι υπερπλούσιοι έχουν... άλλους νόμους