Την αποτυχία της να περιορίσει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι έτοιμη να παραδεχθεί η Toronto-Dominion Bank (TD) , δεύτερος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός του Καναδά.

Οπως ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal, η TD Bank βρίσκεται κοντά σε μια πιθανή ομολογία ενοχής σε ποινικές κατηγορίες ότι η αμερικανική τράπεζα λιανικής πώλησης απέτυχε στο ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με κινεζικές εγκληματικές ομάδες και παράνομες πωλήσεις φαιντανύλης.

Γαλλία: Ο ισπανός «Ρομπέν των τραπεζών» συνελήφθη και δικάζεται για ξέπλυμα κρυπτονομισμάτων

Ο Toronto-Dominion Bank βρίσκεται σε συνομιλίες με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ και ο αμερικανικός βραχίονας λιανικής της αναμένεται να καταθέσει ομολογία σε δύο εβδομάδες, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμους ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Η TD Bank και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν απάντησαν άμεσα σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό. Η τράπεζα δήλωσε τον Μάιο ότι είχε προβεί σε συνολική αναθεώρηση του αμερικανικού και παγκόσμιου προγράμματός της κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Η τράπεζα ανέφερε τότε ότι είχε επενδύσει πάνω από 500 εκατ. δολάρια Καναδά (400 εκατ. δολάρια) στην αποκατάσταση του προγράμματος και στις βελτιώσεις της πλατφόρμας, καθώς είχε υποβληθεί σε ρυθμιστικές έρευνες σχετικά με το πρόγραμμα συμμόρφωσής της με το ξέπλυμα χρήματος στον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αμερικανικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι η TD ήταν απερίσκεπτη στην αποτυχία της να δημιουργήσει και να διατηρήσει συστήματα για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος, ανέφερε η εφημερίδα.
Επίσης Wall Street Journal ανέφερε ότι η μητρική εταιρεία έχει βάλει στην άκρη περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το κόστος της επίλυσης των ερευνών των αμερικανικών κυβερνήσεων.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για την τράπεζα αφού πράκτορες αποκάλυψαν μια επιχείρηση στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ που ξέπλενε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από παράνομα ναρκωτικά μέσω της TD και άλλων τραπεζών, ανέφερε η  WS Journal τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
BRICS: Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη
Διεθνή |

Η μάχη για τις BRICS – Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη

Ακόμη και μετά τον παγκόσμιο γεωπολιτικό σεισμό που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εντάξεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το ενδιαφέρον χωρών για την ένταξη στις BRICS έχει αυξηθεί

Indian Creek: Το απόρθητο φρούριο των κροίσων – Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες
Διεθνή |

Το απόρθητο φρούριο των κροίσων - Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπολουτοι ιδιοκτήτες

Σε κάθε 5 κατοίκους του Indian Creek αναλογεί 1 αστυνομικός - Ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου 2,4 αστυνομικοί ανά 1.000 κατοίκους - Οι υπερπλούσιοι έχουν... άλλους νόμους