Ξημερώνοντας Πέμπτη, το αφεντικό της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό, ξύπνησε έχοντας χάσει περισσότερο πλούτο φέτος από οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο, με την περιουσία του στα είδη πολυτελείας να πέφτει κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά δεν ήταν για πολύ.

Στη συνέχεια, οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας έδωσαν το πράσινο φως για την ενίσχυση της τόνωσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Και με αυτό, δόθηκε νέα πνοή στον πλούτο του Γάλλου μεγιστάνα.

LVMH: Η μεγάλη πρωτιά που πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η καθαρή περιουσία του Αρνό εκτινάχθηκε την Πέμπτη κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια στα 201 δισεκατομμύρια δολάρια, η τρίτη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος που σημειώθηκε ποτέ, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Αρνό κατέχει 48% των μετοχών της LVMH

Ο Αρνό, 75 ετών, κατατάσσεται τώρα ως ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με την περιουσία του σχεδόν εξ ολοκλήρου να συνδέεται με το 48% των μετοχών του στην LVMH, σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg. Οι μετοχές του μεγαλύτερου κατασκευαστή ειδών πολυτελείας στον κόσμο με βάση την αγοραία αξία έχουν υποχωρήσει 7,5% από την αρχή του έτους, καθώς η ανεπαρκής ζήτηση από την Κίνα και οι απρόθυμες δαπάνες από τους καταναλωτές βλάπτουν τα κέρδη της LVMH.

Αλλά το μήνυμα από Κινέζους αξιωματούχους υποδηλώνει προσπάθειες για αναζωογόνηση της ανάπτυξης και δεσμεύσεις για στήριξη των δημοσιονομικών δαπανών και σταθεροποίηση του ταλαιπωρημένου τομέα ακινήτων, δίνοντας κάποια θετική ώθηση στην αδύναμη καταναλωτική προοπτική της χώρας.

Οι Κινέζοι στηρίζουν την αγορά πολυτελείας

Η Ασία αντιπροσώπευε το 38% των πωλήσεων της LVMH το 2023 και η Κίνα είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της πίτας.

Ο Αρνό δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που ωφελείται από τα κίνητρα της Κίνας. Ο ιδρυτής της PDD Holdings Inc. Κόλιν Χουάνγκ, ο οποίος έχασε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας τον περασμένο μήνα, αφού η εταιρεία προέβλεψε χαμηλή ανάπτυξη πωλήσεων, πρόσθεσε 5 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη καθώς οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου του αυξήθηκαν κατά 14%.

Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας  βιομηχανίας πολυτελών ειδών, ο Αρνό δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει. Τα πέντε παιδιά του προετοιμάζονται για τη διαδοχή και εμπλέκονται σε διαφορετικά μέρη της επιχείρησης, αν και ο πατριάρχης σκοπεύει να μείνει όσο περισσότερο μπορεί, σημειώνει το Fortune.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι ο πλούτος του Αρνό θα συνεχίσει να ταλαντεύεται. Αλλά προς το παρόν, είναι μέρος μιας σπάνιας 18μελούς λέσχης ατόμων αξίας άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ο μόνος Γάλλος σε αυτή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή