Σε απεργία προσανατολίζεται το συνδικάτο United Auto Workers (UAW) και ζητά από τους εργαζόμενους της Stellantis να εγκρίνουν απεργία, κατηγορώντας τη γαλλοϊταλική αυτοκινητοβιομηχανία ότι αθετεί τις υποσχέσεις της.

Σε επιστολή του προς τα αμερικανικά τμήματα του συνδικάτου την Παρασκευή, ο πρόεδρος της UAW Σον Φέιν  συνιστά στα μέλη «να προετοιμαστεί κάθε εργαζόμενος της UAW στη Stellantis για έναν αγώνα και να ετοιμαστούμε όλοι να ψηφίσουμε ΝΑΙ για την έγκριση απεργίας στη Stellantis».

Ταβάρες (Stelantis): Έχουμε λάβει μέτρα για να μη φτάσουμε στη θέση της VW

Οι αιτιάσεις του συνδικάτου επικεντρώνονται γύρω από τις δεσμεύσεις της Stellantis όσον αφορά τα προϊόντα και τις επενδύσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη σύμβαση το περασμένο φθινόπωρο.

«Εξετάσαμε τις σοβαρές παραβιάσεις της σύμβασής μας και τα πρότυπα παράνομης συμπεριφοράς της Stellantis. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα ότι ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Ταβάρες κατευθύνει τη Stellantis σε μια πορεία συντριβής που θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στα μέλη μας», προστίθεται στην επιστολή της Παρασκευής.

Η Stellantis επανέλαβε ότι έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της με την UAW στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2023.

Οι δραστηριότητες της Stellantis, μητρικής της Chrysler, στη Βόρεια Αμερική αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έχει δεχθεί επικρίσεις από καταναλωτές και εργαζόμενους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αναζωογονήσει τη ζήτηση.

Τα κυριότερα σημεία εμπλοκής για την UAW περιστρέφονται γύρω από τις καθυστερήσεις μιας προγραμματισμένης επένδυσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών και ένα εργοστάσιο στο Belvidere του Ιλινόις και πιθανά σχέδια της Stellantis να μεταφέρει την παραγωγή του SUV Dodge Durango εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
BRICS: Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη
Διεθνή |

Η μάχη για τις BRICS – Γιατί το μέλλον του μπλοκ θα διαμορφώσει την παγκόσμια τάξη

Ακόμη και μετά τον παγκόσμιο γεωπολιτικό σεισμό που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εντάξεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, το ενδιαφέρον χωρών για την ένταξη στις BRICS έχει αυξηθεί

Indian Creek: Το απόρθητο φρούριο των κροίσων – Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες
Διεθνή |

Το απόρθητο φρούριο των κροίσων - Τα απίστευτα μέτρα προστασίας και οι πάμπολουτοι ιδιοκτήτες

Σε κάθε 5 κατοίκους του Indian Creek αναλογεί 1 αστυνομικός - Ο εθνικός μέσος όρος είναι περίπου 2,4 αστυνομικοί ανά 1.000 κατοίκους - Οι υπερπλούσιοι έχουν... άλλους νόμους