Η Τουρκία θα εισαγάγει έναν ελάχιστο εταιρικό φόρο 10% για τις εταιρείες από το 2025, προκειμένου να συμβάλει στη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Ο ελάχιστος εγχώριος φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη δεν θα είναι κάτω από το 10% πριν από τις κρατήσεις και τις απαλλαγές, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών το Σάββατο.

Τουρκία: Η Άγκυρα ξαναβγαίνει στις αγορές – Νέα επίθεση φιλίας σε επενδυτές [γράφημα]

Οι αλλαγές στον εταιρικό φορολογικό κώδικα είναι ένα βήμα προς τη δημοσιονομική εξυγίανση και αποτελούν μέρος μιας αλλαγής πολιτικής που εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομικών Μεχμέτ Σίμσεκ από τότε που ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας, μετά τις περσινές εκλογές.

Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το δημοσιονομικό έλλειμμα για το επόμενο έτος στο 3,1% του ΑΕΠ από 3,4% προηγουμένως

Οι επενδυτές βλέπουν τα δημοσιονομικά μέτρα ως κλειδί για τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής στον αγώνα της χώρας για τον έλεγχο και τον περιορισμό του πληθωρισμού που έφτασε σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Από τότε που ανέλαβε το τιμόνι, ο Σίμσεκ τόνισε ότι οι φορολογικοί νόμοι θα απλοποιηθούν και θα μειωθεί το εύρος των φορολογικών εκπτώσεων και απαλλαγών.

Τουρκία: Η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα

Η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το δημοσιονομικό έλλειμμα για το επόμενο έτος στο 3,1% του ΑΕΠ από 3,4% προηγουμένως. Για φέτος αναμένει έλλειμμα 4,9%.

Ακολουθούν ορισμένα σημεία από τον νέο φορολογικό κώδικα:

-Ο φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη από έργα που κατασκευάζονται με μοντέλα κατασκευής-λειτουργίας-μεταβίβασης και εταιρικών σχέσεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα θα είναι 30%.

-Η απαλλαγή από τον εταιρικό φόρο των αμοιβαίων κεφαλαίων θα εξαρτάται από τη διανομή τουλάχιστον του 50% των εσόδων τους από ακίνητα ως μερίσματα.

-Καταργήθηκε η φοροαπαλλαγή για τις πωλήσεις ακινήτων από εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή