Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε πως ο ηγέτης της, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε.

«Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η φιλοϊρανική οργάνωση.

Λίβανος: Στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό ο Νασράλα

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του».

Είχε προηγηθεί νωριτερα το μεσημέρι ανακοινωση του γαλλικού υπουργειο Εξωτερικών που βεβαίωνε ότι ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός .

Το Ισραήλ είχε ανακοινωσει  ότι σκότωσε τον Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στα νότια προάστια της Βηρυτού χθες, Παρασκευή.

Ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ Ερζί Χαλεβι (αριστερά) και ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ Τομέρ Μπαρ

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσημα ότι χθες Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ και ένας από τους ιδρυτές της, «εξουδετερώθηκε» από τις IDF, μαζί με τον Αλί Καράκι, τον διοικητή του Νοτίου Μετώπου της Χεζμπολάχ και άλλους διοικητές της.

Η επίθεση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στα νότια προάστια της πρωτευουσας του Λιβάνου, ηταν σφοδρότατη καθώς απο το βομβαρδισμο ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο ισοπεδώθηκε. Πέραν των εκτιμήσεων του ισραήλινου στρατου για δεκάδες νεκρούς και οι αρχές του Λιβάνου εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί αφού συνολικά  έξι κτίρια κατοικιών κατέρρευσαν .

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar TV άρχισε να μεταδίδει στίχους από το Κοράνι μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νασράλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ντόναλντ Τραμπ: Υπόσχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Google εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ
Επικαιρότητα |

Την Google βάζει στο στόχαστρο ο Τραμπ - «Θα ζητήσω τη δίωξή τους»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται πως η ιστοσελίδα προβάλλει μόνο αρνητικές ειδήσεις γύρω από το όνομά του, σε αντίθεση με την αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, που μόνο καλές ιστορίες βρίσκει κανείς.