Ποσοστό κάτω από 70% κατέχει πλέον η οικογένεια Τσινάβου στην Κρι Κρι. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι οι βασικοί μέτοχοι πούλησαν το 3,03% του μετοχικού κεφαλαίου σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην τιμή των 12 ευρώ ανά μετοχή.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τσινάβου σύμφωνα με την τελευταία παρουσίαση κατείχε ποσοστό της τάξης του 72,8% στην Κρι Κρι.

Η σχετική συναλλαγή ολοκληρώθηκε με την μεταβίβαση συνολικά επτά πακέτων, 1 εκατ. τεμαχίων συνολικής αξίας 12 εκατ. ευρώ. Η διάθεση των μετοχών πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της «ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών» ενώ το σύνολο των προσφορών υπερκάλυψε το ύψος της διάθεσης κατά 50%.

Μεταβιβάστηκε το 3% της Κρι Κρι σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς

Ήδη οι νέοι μέτοχοι από την πρώτη στιγμή γράφουν υπεραξία από την αγορά του ποσοστού στην κρι κρι, αφού η μετοχή βρίσκεται σήμερα στα 13,45 ευρώ. Βεβαια, η κίνηση τους μόνο βραχυπρόθεσμες βλέψεις δεν δείχνουν, πιστεύοντας σε μια εταιρεία που αναγεννήθηκε κυριολεκτικά από τις στάχτες της και έχει επιταχύνει με ένα… υπερατλαντικό βηματισμό

Γιατί έγινε το placement τώρα

Η ισχυρή ζήτηση σε συνδυασμό με την εξασφάλιση μια καλής τιμής φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό στην απόφαση του Παναγιώτη Τσινάβου να επιλέξει τώρα να «πατήσει το κουμπί» για την μείωση της οικογενειακής συμμετοχής.

Για όσους παρακολουθούν την εταιρεία, ο επικεφαλής της Κρι Κρι είχε και κατά το παρελθον εκφράσει την πρόθεση πώλησης μετοχων, χωρίς ωστόσο ποτέ να περάσει από τα λόγια στην… πράξη. Και αυτό παρότι δεν έλειψε ποτέ η πίεση της αγοράς (από θεσμικούς και μη επενδυτές), η οποία ζητούσε πιεστικά μεγαλύτερο free float.

Το πλάνο Τσινάβου για μια νέα (πολύ μεγαλύτερη) Κρι-Κρι

Η «πρώτη πράξη» σε σειρά placement;

Χρηματιστηριακοί κύκλοι θεωρούν πως πρόκειται για την «πρώτη πράξη» σε μια αλυσίδα πωλήσεων που σχεδιάζει ο Παναγιώτης Τσινάβος, προκειμένου να «διευρύνει την ελεύθερη διασπορά και ταυτόχρονα να ενισχύσει την εμπορευσιμότητα της μετοχής».

Ο διοικητικός και μετοχικός ηγέτης της Κρι Κρι ήταν σαφής μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο 20 χρόνων παρουσίας της εταιρείας στο ταμπλό.

«Μέλημα μας είναι η αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας στη μετοχή. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αύξηση της ελεύθερης διασποράς», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως είναι δίκαιο το αίτημα της αγοράς για αύξηση της εμπορευσιμότητας.

Κρι-Κρι: Η οικογένεια Τσινάβου μειώνει το ποσοστό στην εταιρεία

Ο στόχος της εμπορευσιμότητας

Το ερώτημα που γεννάται πλέον στο μυαλό όλων στην αγορά είναι πότε οι βασικοί μέτοχοι θα προχωρήσουν σε νέο placement. Και αυτό γιατί ένα ποσοστό πέριξ του 70% που ακόμη ελέγχουν θεωρείται αρκετά μεγάλο, και σίγουρα δεν βοηθά στην ενίσχυση της… εμπορευσιμότητας.

Η αίσθηση που υπάρχει στα χρηματιστηριακά γραφεία είναι πως δεν θα αργήσει ένα νέο placement. Κυρίως λόγω της ζήτησης τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων από θεσμικούς επενδυτές που φαίνεται να υπάρχει.

Τζίρος μισό δισ. και frozen greek yogurt στις ΗΠΑ

Το μομέντουμ είναι πάντως θετικό μιας και η γαλακτοβιομηχανία από τις Σέρρες συνεχίζει να αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς ενώ σχεδιάζει επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ την τριετία 2025-2027, με στόχο ανεβάσει τις πωλήσεις στα 500 εκατ. ευρώ το 2030 από 245 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2024

Μεγάλες βλέψεις υπάρχουν και στις ΗΠΑ, όπου η Κρι-Κρι έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της, ξεκινώντας τη διαδρομή της από τα σούπερ μάρκετ του Τέξας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις