
Eπιφυλάξεις για την υποστήριξη οποιουδήποτε από τους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, εκφράζουν πολλά στελέχη της Wall Street .
Απο τη μια ανησυχούν ότι οι πολιτικές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα βλάψουν την οικονομία και απο την αλλη φοβούνται ότι η επιφυλακτική Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα κλίνει πολύ αριστερά.
Ντόναλντ Τραμπ: Υπόσχεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Google εάν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ
Ενώ πολλοί επιθετικοί της Wall Street, όπως ο Μπιλ Άκμαν, ο Τζον Πόλσον και ο Τζορτζ Σόρος έχουν υποστηρίξει έναν υποψήφιο, πολλά άλλα ανώτερα στελέχη εξακολουθούν να σταθμίζουν τις οικονομικές πολιτικές που είναι κεντρικές στην προεκλογική μάχη, σύμφωνα με συνομιλίες που είχε το Reuters με δύο δωδεκάδες στελέχη τις τελευταίες εβδομάδες.
Παρά το ιστορικό της εφαρμογής φιλικών μέτρων προς τη Wall Street, οι πολιτικές του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τραμπ απειλούν να δημιουργήσουν οικονομική και πολιτική αστάθεια, δήλωσαν πολλά στελέχη.
Αν και η Χάρις θα ήταν μια ασφαλής επιλογή , μπήκε αργά στην κούρσα στα τέλη Ιουλίου και παραμένει ένας μεγάλος άγνωστος, είπαν. Πολλοί ανησυχούν ότι η νυν Αντιπρόεδρος θα συνεχίσει τη «ρυθμιστική καταστολή» του Μπάιντεν στις κερδοφόρες επιχειρήσεις της Wall Street.
Μεταξύ των στελεχών , που μίλησαν στο πρακτορειο , ήταν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένης μιας χούφτας που υποστηρίζει δημόσια τον Τραμπ ή τον Χάρις, και άλλοι χωρίς προφανή κομματική σχέση.
«Οι περισσότεροι αναμένουν από τον Τραμπ να συνεχίσει από εκεί που το άφησε, κάτι που είναι σίγουρα πιο λαϊκιστικό, προστατευτικό και επιθετικά απορυθμιστικό», δήλωσε ο Μπρούς Μέλμαν , συνεργάτης στη δικομματική εταιρεία λόμπι Mehlman Consulting με πελάτες σε όλους τους τομείς.
«Αλλά είναι πρόθυμοι να καταλάβουν καλύτερα ποια είναι η Χάρις και τι πιστεύει», είπε ο Μέλμαν, προσθέτοντας ότι δεν φαίνεται ότι η οικονομική ομιλία της Χάρις την Τετάρτη είχε προσφέρει περισσότερες πληροφορίες για τις εταιρείες της Wall Street.
Όπως και στην πρώτη του προεδρία, ο Τραμπ υπόσχεται να μειώσει τους φόρους και τους κανονισμούς, αλλά τα περισσότερα στελέχη δήλωσαν ότι τα οφέλη θα μπορούσαν να εξαλειφθούν από τους προγραμματισμένους δασμούς εισαγωγών που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό, ενώ οι φορολογικές περικοπές θα μπορούσαν να διευρύνουν το έλλειμμα των ΗΠΑ.
Ο Τραμπ μίλησε πάλι για τα σχέδια του για δασμούς, την τελευταια εβδομάδα.


Latest News

Η ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Switch 2
Η Nintendo στοιχηματίζει στη μετατόπιση της παραγωγής παιχνιδομηχανών από την Κίνα στο Βιετνάμ για να αμτιμετωπίσει τους αμερικανικούς δασμούς

Οδηγοί των Uber – Lyft στην Καλιφόρνια διεκδικούν απλήρωτους μισθούς
Οι οδηγοί των Uber και Lyft πραγματοποίησαν διαδηλώσεις από το Σαν Φρανσίσκο στο Σαν Ντιέγκο εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων

Ρεκόρ κερδών για τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου και αερίου της Ασίας
Η PetroChina ελέγχεται από το κινεζικό κράτος παρήγαγε 941,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου το 2024

Με την εκλογή Τραμπ, οι αυταρχικοί ηγέτες έχουν αναθαρρέψει
Οι αυταρχικοί ηγέτες παγκοσμίως φαίνεται ότι έχουν πάρει θάρρος από τις πράξεις και τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ

Το αντιαμερικανικό αίσθημα ανεβαίνει στην Ευρώπη, ο Τραμπ πυροδοτεί την οργή
Αυξάνεται το ποσοστό των Ευρωπαίων που αρνούνται να αγοράσουν αμερικανικά προϊόντα λόγω των πολιτικλων του προέδρου Τραμπ

Επιστροφή σε... δοκιμασμένες συνταγές για τη Volvo - Eνας βετεράνος στο τιμόνι
Ο Hakan Samuelsson, 74 ετών, θα διαδεχθεί τον Jim Rowan στο τιμόνι της Volvo Cars, ο οποίος θα παραιτηθεί στις 31 Μαρτίου

Oι ΗΠΑ «κόβουν» τις πληρωμές πετρελαίου από Βενεζουέλα - Eπιβεβαίωση από Eni
Οι ΗΠΑ είχε ενημερώσει την Eni για την επικείμενη ακύρωση των αδειών που τους επιτρέπουν να εξάγουν πετρέλαιο και υποπροϊόντα της Βενεζουέλας

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να απαντήσει στους δασμούς Τραμπ, δηλώνει ο Σολτς
Οι εμπορικοί πόλεμοι πληγώνουν όλες τις πλευρές
![Τουρκία: Μεγάλες βλέψεις για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_turkish_autos-600x352.png)
Τουρκικές βλέψεις για παραγωγή EV [γράφημα]
Η Τουρκία επιδιώκει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση προσπαθώντας να γίνει πύλη αυτοκινητοβιομηχανιών, εκτός ΕΕ κυρίως, προς την ευρωπαϊκή αγορά

«Καρότο και μαστίγιο» Τραμπ σε Ρωσία - Οργισμένος με τον Πούτιν, απειλεί με νέες κυρώσεις στο πετρέλαιο
Ο Τραμπ είπε ότι ήταν «θυμωμένος» για τα πρόσφατα σχόλια του Πούτιν που προτείνει τρόπους εγκατάστασης νέας ηγεσίας στην Ουκρανία