Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη την Κυριακή, αφού οι μαχητές Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ τις τελευταίες δύο ημέρες, σηματοδοτώντας μια νέα ανταλλαγή πυρών σε ένα άλλο μέτωπο της περιφερειακής σύγκρουσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δεκάδες αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και μαχητικά αεροσκάφη, επιτέθηκαν σε σταθμούς παραγωγής ενέργειας και σε ένα θαλάσσιο λιμάνι στα λιμάνια Ras Issa και Hodeidah.

Χούθι: Ανέλαβαν την ευθύνη της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ

Οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές ρεύματος στα περισσότερα τμήματα της πόλης-λιμάνι της Χοντέιντα, δήλωσαν κάτοικοι.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Χούθι λειτουργούσαν υπό την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση του Ιράν και σε συνεργασία με ιρακινές πολιτοφυλακές, προκειμένου να επιτεθούν στο κράτος του Ισραήλ, να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και να διαταράξουν την παγκόσμια ελευθερία της ναυσιπλοΐας», αναφέρει η δήλωση.

Οι μαχητές Χούθι της Υεμένης έχουν εκτοξεύσει επανειλημμένα πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους, από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα με μια επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στην τελευταία τους επίθεση, οι Χούθι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν το Σάββατο βαλλιστικό πύραυλο προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, τον οποίο το Ισραήλ δήλωσε ότι αναχαίτισε. Το Ισραήλ αναχαίτισε επίσης έναν άλλο πύραυλο των Χούθι την Παρασκευή.

Το κίνημα των Χούθι θρήνησε νωρίτερα τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, σύμμαχό του σε μια συμμαχία που υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ, μετά τον θάνατό του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα