
Περισσότερες από 10 αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο το λιμάνι της Χοντέιντα, προκαλώντας εκρήξεις που συγκλόνισαν την πόλη. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν δεξαμενές πετρελαίου στο λιμάνι Ras Isa στην Υεμένη, ενώ πρόσθετα πλήγματα σημειώθηκαν στο λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, δυτικά της Υεμένης. Οι επιθέσεις θεωρούνται αντίποινα για επίθεση με στόχο τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η ισραηλινή επίθεση στη δυτική Υεμένη είχε ως στόχο τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας al-Hali στην παράκτια πόλη Χοντέιντα. Τα ισραηλινά πλήγματα είχαν επίσης ως στόχο το διεθνές αεροδρόμιο της Χοντέιντα, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Υεμένης με έδρα τη Σαναά δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν στον προκαταρκτικό απολογισμό της ισραηλινής επίθεσης στην Χοντέιντα.
Πώς ο θάνατος του Χασάν Νασράλα θα αναδιαμορφώσει τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή
Δεξαμενές καυσίμων φλέγονται στο λιμάνι της Χοντέιντα, με πυκνό καπνό να υψώνεται ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών. Μια ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο Al Mayadeen ότι ένα σμήνος ισραηλινών αεροσκαφών στόχευσε ένα πολιτικό λιμάνι και σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
Τι δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Χούθι
Ο Νασρεντίν Αμέρ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Ανσάρ Αλλάχ και πρόεδρος του πρακτορείου ειδήσεων της Υεμένης SABA, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Μην ανησυχείτε, οι επιθέσεις απέτυχαν. Λάβαμε προληπτικά μέτρα και αδειάσαμε νωρίτερα τις δεξαμενές πετρελαίου στα λιμάνια Ρας Ίσα και Χοντέιντα και ετοιμάσαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Οι επιθέσεις δεν εμποδίζουν τις ενέργειές μας, διότι με τη θέληση του Θεού, κάνουμε τις επιδόσεις μας πιο ποιοτικές».
Σύμφωνα με τον στρατό, δεκάδες αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ανεφοδιαστικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών, συμμετείχαν στα πλήγματα σε απόσταση περίπου 1.800 χιλιομέτρων από το Ισραήλ. Υπάρχουν πληροφορίες πως συμμετείχαν βοηθητικά και αμερικανικά αεροσκάφη στην επίθεση (όχι πολεμικά, πιθανώς AWACS ή εναέριου ανεφοδιασμού).
Τα πλήγματα είχαν ως στόχο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς των Χούθι για στρατιωτικούς σκοπούς στη Χοντέιντα και στο κοντινό λιμάνι Ρας Ισα στη δυτική Υεμένη, αναφέρουν οι IDF, ενώ συμπλήρωσαν πως η επίθεσή τους ήταν σε αντίποινα για τις επιθέσεις των Χούθι σε στόχους του Ισραήλ και την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου (αντίποινα για το πλήγμα κατά του Νασράλα).
تم اتخاذ الاحتياطات وتفريغ خزانات النفط مسبقاً في ميناء رأس عيسى وميناء الحديدة ووضع خطة طوارئ .
والصهاينة لن يوقفوا عمليتنا اطلاقا بل سنوع العمليات ان شاء الله
— نصر الدين عامر | Nasruddin Amer (@Nasr_Amer1) September 29, 2024
Πηγή: In.gr


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων