Μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως για το 2025 κατατάσσεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS), αναφορικά με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), σύμφωνα με την “QS Global MBA & Business Masters Rankings”.

Tα αποτελέσματα κατάταξης των ΠΜΣ του ΟΠΑ ανά κατηγορία συγκεντρώνονται στον ακόλουθο πίνακα:

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι:

Το «ΠΜΣ στην Επιχειρηματική Αναλυτική» του ΟΠΑ είναι το μοναδικό Ελληνικό ΠΜΣ που κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων ομοειδών ΠΜΣ στη κατηγορία “Business Analytics” για το 2025.

PODCAST Economics & Business TALKS – Γιώργος Δουκίδης: Η τεχνητή νοημοσύνη από τη δεκαετία του ‘80 και το ελληνικό επιχειρείν

Τα «ΠΜΣ στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία», «ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων: ΜΒΑ» και «ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική» του ΟΠΑ είναι τα ΠΜΣ με τις υψηλότερες θέσεις κατάταξης μεταξύ των Ελληνικών ομοειδών ΠΜΣ στις αντίστοιχες κατηγορίες “Marketing”, “ΜΒΑ full-time” και “Finance” για το 2025.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια, βάσει των οποίων αξιολογούνται τα ΠΜΣ, είναι τα ακόλουθα: α) η φήμη των ΠΜΣ στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, η παραγωγικότητα της έρευνας του ακαδημαϊκού προσωπικού σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία στη βάση της Scopus και το ποσοστό των ακαδημαϊκών που κατέχουν διδακτορικό τίτλο σπουδών (thought leadership), β) οι απόψεις των εργοδοτών σχετικά με τα ΠΜΣ που επιθυμούν να προσλάβουν αποφοίτους, καθώς και το ποσοστό απορρόφησης των αποφοίτων σε θέσεις εργασίας (employability), γ) η απόδοση της επένδυσης των ΠΜΣ, καθώς και η μέση περίοδος αποπληρωμής μετά την αποφοίτηση (return on investment), δ) ο αριθμός αποφοίτων των ΠΜΣ που καταγράφονται σε λίστες (πχ. Forbes) με τους κορυφαίους επαγγελματίες παγκοσμίως, καθώς και το ποσοστό των αποφοίτων των ΠΜΣ που δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις (Entrepreneurship & Alumni Outcomes) και ε) τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (Class & Faculty Diversity).

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης, σε συνέχεια της πρόσφατης κατάταξης δήλωσε: «Το ΟΠΑ έχει μεγάλη παράδοση και παραμένει πρωτοπόρο στην λειτουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών. Είναι πολύ σημαντικό που εμφανίζεται στις υψηλότερες θέσεις διεθνώς, σύμφωνα με τον έγκριτο φορέα αξιολόγησης QS και μάλιστα με διαρκή βελτίωση. Τα κριτήρια κατάταξης είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και έχουν να κάνουν πράγματι με τους καίριους δείκτες που μετρούν την αποτελεσματικότητα, όπως η επιστημονική έρευνα, η απορρόφηση των αποφοίτων και η γνώμη των εργοδοτών τους, η απόδοση της επένδυσης για τους εκπαιδευόμενους, η φήμη του Ιδρύματος και του ΠΜΣ κ.ά. Μέριμνά μας είναι να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο της προσφερόμενης εκπαίδευσης και το ΟΠΑ να αποτελεί ένα Πανεπιστήμιο-υπόδειγμα στο διεθνές εκπαιδευτικό περιβάλλον».

ΠΜΣ του ΟΠΑ, επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.topuniversities.com/mba-rankings/global και

https://www.topuniversities.com/business-masters-rankings 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia