Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με πολλά χαρτοφυλάκια να παίρνουν μέρος των κερδών τους κατά το κλείσιμο του μήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,12%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,02% στις 8.318 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,17% στις 19.441 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,40% στις 7.760 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, βουτιά άνω του 9% σημειώνει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, καθώς περιόρισε τις προσδοκίες κατά την ετήσια καθοδήγησή της για το 2024 λόγω της επιδείνωσης της «δυναμικής της παγκόσμιας βιομηχανίας» και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού από την Κίνα.

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, γνωστός για μάρκες όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οδηγώντας τις μετοχές που είναι εισηγμένες στο Μιλάνο έντονα χαμηλότερα.

Στα μάκρο της ημέρας, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωσε τριμηνιαία άνοδο 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) στην τελική έκθεσή του που δημοσιεύθηκε σήμερα. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από το προηγούμενο τρίμηνο και χαμηλότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, η οικονομία επεκτάθηκε κατά 0,7%, επίσης χαμηλότερα από τα στοιχεία του προηγούμενου έτους και τις προσδοκίες της αγοράς.

Παρά την αναθεώρηση, η ανάπτυξη των υπηρεσιών, ιδίως στους τομείς της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, παρέμεινε ισχυρή. Ωστόσο, ο ρυθμός στην παραγωγή και τις κατασκευές μειώθηκε, μειώνοντας τη συνολική απόδοση της οικονομίας.

Η ONS ανέφερε επίσης ότι το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 1,3% την ίδια περίοδο, ενώ ο δείκτης αποταμίευσης των νοικοκυριών αυξήθηκε στο 10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές