Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, χωρίς όμως να χάνουν την επαφή τους με τα ιστορικά υψηλά κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του δύσκολου για την Wall Street ιστορικά Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,45% στις 42.123 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,08% στις 5.733 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,17% στις 18.150 μονάδες.

Wall Street: Στην αναζήτηση της Χρυσομαλλούσας

Μετά από τρεις εβδομάδες ανόδου, η Wall Street διορθώνει ελαφρώς κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης για τον Σεπτέμβριο και το τρίτο τρίμηνο, αν και βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουν με κέρδη.

Οι αγορές ξεκίνησαν δύσκολα σε αυτόν που είναι ιστορικά ο πιο αδύναμος μήνας για το χρηματιστήριο, αλλά ανέκαμψαν καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια κατά μισή μονάδα. Μέχρι σήμερα, ο Dow και ο S&P 500 έχουν πλέον αυξηθεί κατά 1,8% και 1,6%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 2,3% τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, ο Dow Jones έχει πρωτοστατήσει αυτό το τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο άνω του 8%. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν προσθέσει περισσότερο από 5% και 2%, αντίστοιχα, από την αρχή του Ιουλίου.

Η εικόνα στο ταμπλό της Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Nio που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ ενισχύονται περισσότερο από 13% αφού η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε ότι θα λάβει εισφορά μετρητών 13,3 δισ. γιουάν για το Nio China. Οι «στρατηγικοί επενδυτές» θα παράσχουν 3,3 δισ. γιουάν, με τα υπόλοιπα να προέρχονται από τη Nio.

Από την άλλη, η Stellantis χάνει περισσότερο από 13% αφού η αυτοκινητοβιομηχανία περιόρισε τις προοπτικές του έτους, επικαλούμενη την επιδείνωση «παγκόσμιας βιομηχανίας». Η Ford και η GM κινούνται επίσης χαμηλότερα.

Πλέον η Wall Street, όμως έχει το βλέμμα της στον Οκτώβριο, ο οποίος είναι γνωστός ως περίοδος ακραίας αστάθειας με μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες πτώσεις στη Wall Street να σημειώνονται κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ωστόσο, ο αναλυτής της Canaccord Genuity, Michael Welch, σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο είναι συνήθως το ισχυρότερο για τις μετοχές και τελειώνει θετικά σε περισσότερα από τρία στα τέσσερα χρόνια.

«Η αγορά κλείνει τον συνήθως απαιτητικό Σεπτέμβριο καλύτερα από ό,τι περιμέναμε», είπε ο Welch. «Τώρα, καθώς εισερχόμαστε σε μια ισχυρότερη εποχική περίοδο, σε συνδυασμό με την έναρξη ενός κύκλου χαλάρωσης της Fed και ευνοϊκών τεχνικών συνθηκών – αναμένουμε ότι αυτές θα δώσουν έναν θετικό άνεμο στο τέλος του έτους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street