Άμυνα στις πιέσεις παίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές όμως να εστιάζουν κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω του placement στην Εθνική.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,05% στις 1.469,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 48,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,06% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.580,13 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,47% στις 1.283,00 μονάδες.

Υψηλές οι προσφορές

Όπως ήταν αναμενόμενο οι προσφορές στο βιβλίο που άνοιξε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχουν ξεπεράσει τις έξι φορές το ζητούμενο εύρος για το 10% της Εθνικής Τράπεζας, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, στις 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να ανέβου κι άλλο. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που «παίζουν» παράλληλα από το ταμπλό, οδηγώντας τη μετοχή μόλις 2 λεπτά κάτω από το άνω εύρος, ήτοι στα 7,93 ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή της Εθνικής ήδη να έχει διακινήσει το ¼ του συνολικού τζίρου της αγοράς μέχρι τώρα, με τον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο να δείχνει ότι βρίσκεται επίσης στην ίδια πορεία, προσελκύοντας πλήθος εντολών. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι μετά την ολοκλήρωση του placement θα απελευθερωθεί ρευστότητα, σπεύδοντας να τοποθετηθούν σε τίτλους που είχαν καθηλωθεί το τελευταίο διάστημα.

Στον FTSE 25, η διάσπαση των 3.529 μονάδων έδωσε την ανοδική κίνηση με στόχο τις 3.632 μονάδες

Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με την Fast Finance, η διάσπαση των 1.450 μονάδων έκανε την διαφορά πληρώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το επίπεδο των 1.474 μονάδων. Πλέον μία κατοχύρωση του άνω ορίου μπορεί να μας φέρει στην ζώνη των 1.490 – 1.505 μονάδων, ενώ ο ταλαντωτής μας εικάζει ότι ξεκινάει και χρονικά μία ανοδική κίνηση.

Στον FTSE 25, η διάσπαση των 3.529 μονάδων έδωσε την ανοδική κίνηση με στόχο τις 3.632 μονάδες. Οι 3.550 μονάδες έχουν γίνει κοντινή στήριξη, με τις 3.530 μονάδες η κύρια.

Στο εβδομαδιαίο γράφημα ο ταλαντωτής δείχνει ότι μπορεί να έχει ξεκινήσει μία μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία με το επόμενο make or break επίπεδο τη ζώνη των 3.630-3.640 μονάδων. Αντίστοιχα ο τραπεζικός έδωσε κίνηση με την διάσπαση των 1.265 μονάδων, χωρίς όμως να απειλήσει να κατοχυρώσει ακόμα το επίπεδο των 1.290 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική ενισχύεται κατά 1,15%, με τις Eurobank, Titan, Cenergy, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil να ακολουθούν με ήπια άνοδο.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,25% και 1,03% σημειώνουν οι ΕΛΧΑ και ΔΑΑ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Alpha bank, Aegean, Metlen και Jumbo. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών