Έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, «πλοηγείται» με βάση τη διαδικασία του placement για το 10% της Εθνικής Τράπεζας, η οποία άρχισε σήμερα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,09% στις 1.467,31 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.573,88 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,05% στις 1.276,40 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στην Εθνική

Όπως είναι αναμενόμενο, όλα τα βλέμματα βρίσκονται στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, καθώς άρχισε η διαδικασία για την πώληση του 10% της τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το μεγάλο εύρος τιμών που δόθηκε, δηλαδή από τα 7,30 έως τα 7,95 ευρώ αφήνει όλα τα σενάρια για την τελική τιμή στο τραπέζι, με την ζήτηση να είναι ισχυρή.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει στις 2 Οκτωβρίου, όπερ σημαίνει ότι επί ένα τριήμερο η αγορά θα κινείται με βάση τις πληροφορίες που διαρρέονται σχετικά με τη ζήτηση ή την πιθανή τιμή στην οποία θα γίνει η διάθεση. Άλλωστε, δεν τίθεται θέμα να μην καλυφθεί το προσφερόμενο ποσοστό, με το Reuters να αναφέρει ότι το βιβλίο υπερκαλύφθηκε από τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας και μάλιστα πέραν της μιας φοράς.

Στο μεταξύ, σήμερα είναι και η τελευταία μέρα του μήνα, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται και πάλι πολύ κοντά στα υψηλά τριμήνου. Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά, με την αγορά να συνεχίσει να κινείται με ήρεμους ρυθμούς και χωρίς να σηκώνει σκόνη γεγονός θετικό για την συνέχιση της ανόδου.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ, ΔΑΑ, Τιτάν και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Metlen.

Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια κερδίζουν 1%, με τις Cenergy, Εθνική, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Aegean, Autohellas, Σαράντης και ΓΕΚ Τερνα να σημειώνουν μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών