Σε επένδυση για τη δημιουργία ενός νέου κέντρου δεδομένων στην Ταϊλάνδη αλλα και την επέκταση της υποδομής cloud της χώρας, προχωρά η Google.

Με αυτη την επένδυση συνολικού ύψους ενός δισ. δολαρίων η Google δείχνει τα σχέδια της για επέκταση στην Ασία, θέτοντας την τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο της διεθνούς προώθησής της, σε μια εποχή που αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Microsoft και η OpenAI.

Apple: Γυρνά την πλάτη στην OpenAI – Γιατί αποχώρησε από τις συζητήσεις

Τα κέντρα δεδομένων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της σημερινής σύγχρονης ψηφιακής οικονομίας, τροφοδοτώντας την άνοδο της τεχνολογίας cloud computing που επιτρέπει την πρόσβαση σε υπηρεσίες αποθήκευσης, υπολογισμού και ανάλυσης μέσω του διαδικτύου.

Η Google δήλωσε ότι το πρώτο της κέντρο δεδομένων στην Ταϊλάνδη θα βρίσκεται στο Τσονμπούρι, μια ανατολική επαρχία της Ταϊλάνδης.

Η εγκατάσταση θα «βοηθήσει στην υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για το Google Cloud και τις καινοτομίες AI, καθώς και για δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, όπως το Google Search, το Google Maps και το Google Workspace» στην Ταϊλάνδη, δήλωσε σε ανάρτηση στο blog ο Τζάκι Γουάνγκ, επικεφαλής της Google στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση που έγινε μέσω του Google Translate.

Πέρα από την ανάπτυξη των υποδομών, η επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων από την Google στην Ταϊλάνδη αφορά «επίσης το ξεκλείδωμα νέων ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους Ταϊλανδούς», δήλωσε ο Τ. Γουάνγκ στην ανάρτηση στο ιστολόγιο.

«Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τις βιομηχανίες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εκπαιδεύσουμε και να καταρτίσουμε τους Ταϊλανδούς για να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία», πρόσθεσε.

Η ψηφιακή οικονομία της Ταϊλάνδης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Νοτιοανατολική Ασία και αναμένεται να φθάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025, ανέφεραν οι Google, Temasek και Bain & Company σε έκθεση του 2023 από την e-Conomy SEA.

Η Google επενδύει στην περιοχή με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς αντιμετωπίζει πιέσεις από τους αντίπαλους τεχνολογικούς κολοσσούς της όσον αφορά τόσο την τεχνητή νοημοσύνη όσο και το cloud computing.

Ο γίγαντας του διαδικτύου κυριαρχεί σήμερα παγκοσμίως όταν πρόκειται για την τεχνολογία της μηχανής αναζήτησης. Αλλά η εταιρεία απειλείται όλο και περισσότερο από την έξαρση των εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα