Την ετοιμότητα της Metlen να προχωρήσει σε εξαγορές εκτός συνόρων της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στο Bloomberg TV και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή «The Pulse» με τη δημοσιογράφο Francine Lacqua, μίλησε για τον στόχο που έχει θέσει ώστε η Metlen να διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τα μεγέθη της την επόμενη πενταετία, για την είσοδο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ σχολίασε και την έκθεση Ντράγκι.

Μυτιληναίος: Θα έχουμε διπλάσιο ή τριπλάσιο μέγεθος στην επόμενη 5ετία

Metlen: Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και οι εξαγορές

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για το πώς η Metlen θα διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τα μεγέθη της στην επόμενη πενταετία και αν περιλαμβάνονται και εξαγορές στο πλάνο της απάντησε: «Είμαστε μία εταιρεία 5 δισ. ευρώ έχουμε οργανική ανάπτυξη και διανείμουμε κάθε χρόνο μέρισμα. Έχουμε μπροστά μας και πλάνα εξαγορών».

Ο ίδιος απαντώντας πάλι σε ερώτηση τόνισε ότι στα σχέδια είναι εξαγορές στην Ευρώπη, εκτός συνόρων της Ελλάδας, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε στο να μιλήσει για «σημαντική εξαγορά» επισημαίνοντας πως «Η εταιρεία αποπνέει υγεία και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης συνολικά στην Ευρώπη».

Η είσοδος της Metlen στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στο relisting της Metlen, αναγγέλλοντας την είσοδο της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου: «Αν όλα πάνε καλά, θα υποβάλουμε την αίτηση πριν το τέλος του χρόνου και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του ’25».

Η έκθεση Ντράγκι

Ο πρόεδρος και CEO της Metlen σχολίασε και την έκθεση Ντράγκι χαρακτηρίζοντάς την «ιδιαίτερα φιλόδοξη».

«Αυτό που προτείνεται είναι σπουδαίο για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά από την άλλη πλευρά, η ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμη να εφαρμόσει τέτοιου είδους μέτρα, διότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πολιτική ένωση. Συνεπώς, προτάσεις, όπως αυτές του Ντράγκι, είναι ανεφάρμοστες ή θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να υλοποιηθούν», σχολίασε σημειώνοτας ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξος για την υλοποίηση του σχεδίου.

Οι τιμές ενέργειας

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ρωτήθηκε και για τις τιμές ενέργειας της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι τιμές παραμένουν υψηλές για περισσότερα από 3 χρόνια, σε όλη την Ευρώπη, και ο λόγος είναι οι τιμές του φυσικού αερίου που σχεδόν τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021. Πρόκειται για ένα αρκετά σύνθετο πρόβλημα, καθώς ταυτόχρονα έχουμε πολλή ενέργεια από ΑΠΕ χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις σε δίκτυα, πιέζοντας τον ανταγωνισμό σε σχέση με ΗΠΑ και Κίνα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια