Λίγους μήνες μετά την καταδίκη των υπαίτιων για την απάτη στην Folli Follie, συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τις τύχες της εταιρείας στη νέα εποχή.

Με την οικονομική κατάσταση της Folli Follie να παραμένει ασφυκτική, οι ομολογιούχοι πιστωτές αναζητουν τον… λευκό ιππότη, ο οποίος θα συνεισφέρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της εταιρείας.

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Απορρίφθηκε ξανά η αίτηση αποφυλάκισης για την υπόθεση της Folli Follie

Οι επαφές με επενδυτές για την Folli Follie

Πηγές που γνωρίζουν αναφέρουν στον ΟΤ πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με διάφορα σχήματα από το εξωτερικό, τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli Follie υπό τον Γιώργο Σάμιο υποστηρίζουν ότι αυξάνεται η εμπορική κίνηση στα καταστήματα του ομίλου

Σημάδια… ζωής με αύξηση πωλήσεων

Στα επιχειρήματα που επιστρατεύονται για να πειστούν οι υποψήφιοι επενδυτές φαίνεται πως είναι και η ανάκαμψη των πωλήσεων του ομίλου.

Παρά τις δυσκολίες ρευστότητας που αντιμετωπίζει εξαιτίας της αδυναμίας να εξασφαλίσει πίστωση από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli Follie υπό τον Γιώργο Σάμιο υποστηρίζουν ότι αυξάνεται η εμπορική κίνηση στα καταστήματα του ομίλου.

Ειδικότερα, στο οκτάμηνο του 2024 η συνεργασία με τη Jack & Jones καταγράφει άνοδο 21%, τα κοσμήματα της FF σημειώνουν οριακή αύξηση της τάξης του 1%, με αυτά της Links of London να αυξάνονται κατά 5% ενώ η δραστηριότητα των Cosmetics ενισχύθηκε κατά 101%, με το κατάστημα της Heaven on Earth στην Κηφισιά να πετυχαίνει αύξηση πάνω από 11%.

Τα Factory Outlets σε Πειραιώς και «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Την καλή πορεία διατηρούν και τα Factory Outlets, τα οποία από την αρχή του 2024 καταγράφουν οριακή αύξηση πωλήσεων 1%, αξίας περίπου €30 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο τα πολυκαταστήματα Factory Outlet στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εμφάνισαν άνοδο 3% στις πωλήσεις ενώ τα πολυκαταστήματα Factory Outlet στην Πειραιώς +4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο να μην ανακτήσει ποτέ η εταιρεία τα συγκεκριμένα assets.

Το μεγάλο «αγκάθι» με τα assets

Στον αντίποδα, τις διαπραγματεύσεις περιπλέκει η απόφαση του δικαστηρίου να αποδώσει τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στους ζημιωθέντες μικρομετόχους για την υπόθεση της παραποίησης των ισολογισμών.

Τα συγκεκριμένα assets (ακίνητα και ρευστό) που υπολογίζονται σε πάνω από 30 εκατ. ευρώ αποτελούσαν κομβικό σημείο στο σχέδιο εξυγίανσης, και ταυτόχρονα ισχυρό δέλεαρ για τους υποψήφιους επενδυτές.

Χωρίς αυτά, το παιχνίδι… αλλάζει καθιστώντας πιο δύσκολη την όλη προσπάθεια. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο να μην ανακτήσει ποτέ η εταιρεία τα συγκεκριμένα assets.

Ως εναλλακτική διερευνάται η δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων ακινήτων που εξακολουθεί να διαθέτει η εταιρεία και είναι ελεύθερα… δεσμεύσεων.

Η έφεση και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Η εταιρεία πάντως σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να καταθέσει έφεση και να διεκδικήσει την ανάκτηση τους, όταν ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που βρίσκεται στη φυλακή υποβάλλει νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην βασικός μέτοχος και καταδικασμένος σε 11 χρόνια κάθειρξης έχει καταθέσει δυο αιτήματα αποφυλάκισης, τα οποία και απορρίφθηκαν.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ήταν το μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου που πέρασε το κατώφλι της φυλακής καθώς κρίθηκε ότι εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοιες πράξεις.

Ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου

Αντίθετα, οι γονείς του και ιδρυτές της εταιρείας, Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου εκτίουν τις ποινές τους, 17 και 10 χρόνια αντίστοιχα… στο σπίτι τους. Η έδρα έκανε δεκτό σχετικά αίτημα του δικηγόρου τους, για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους λόγω… προχωρημένης ηλικίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις