Με αφορμή την επέτειο των 75 χρόνων φιλίας και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ινδονησία και την Ελλάδα, η Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και το Indonesia Institute of Arts (IIA) Denpasar Bali, παρουσιάζει την καλλιτεχνική έκθεση “Special Exhibition 75”. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από την 1η έως την 3η Οκτωβρίου 2024.
Sotheby’s: Δύο πίνακες του Ρενουάρ και του Σισλέ θα πουληθούν σε δημοπρασία στο Παρίσι
Συμμετέχουν σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις δύο χώρες, με έργα που αποτυπώνουν την ιστορική φιλία και πολιτιστική αλληλεπίδραση των λαών τους.
Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στις 18:00 κάθε απόγευμα (1-3 Οκτωβρίου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αποκορύφωμα αυτού του εορτασμού είναι η ανταλλαγή δύο συμβολικών έργων τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης αυτών των αριστουργηματικών και συνεργατικών έργων ως δώρων μεταξύ του ινδονησιακού και του ελληνικού λαού, σε ανάμνηση της διαρκούς φιλίας και των κοινών αξιών μεταξύ της Ινδονησίας και της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής, η Ινδονησία θα προσφέρει στην Ελλάδα ένα εντυπωσιακό γλυπτό ύψους 2,4 μέτρων με τίτλο “RAMA-SINTHA”, επιδέξια κατασκευασμένο από ξύλο ελιάς από τους αναγνωρισμένους Μπαλινέζους καλλιτέχνες I Made Nyoman Sumantra και I Made Nyoman Suparta, από το IIA.
Εικονογραφώντας από την ινδονησιακή μυθολογία, το γλυπτό συμβολίζει τη φιλία, την αφοσίωση και την πίστη. Το έργο τέχνης θα δωριστεί στον ελληνικό λαό μετά το πέρας αυτής της ειδικής έκθεσης τιμώντας τη φιλία Ινδονησίας-Ελλάδας.
Σε αντάλλαγμα, η ΤΗΕΟΝ θα χαρίσει στην Ινδονησία ένα μαρμάρινο γλυπτό του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων», τιμώντας την αρχαία ελληνική καινοτομία. Το έργο αυτό, που δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Κοντονικολάου, θα τοποθετηθεί σε δημόσιο κτίριο στην Ινδονησία, συμβολίζοντας την τεχνολογική και πολιτιστική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ινδονησίας.
Εργα καλλιτεχνών από Ινδονησία και Ελλάδα
Η έκθεση φιλοξενεί επίσης έργα καλλιτεχνών από Ινδονησία και Ελλάδα, όπως ο ταλαντούχος Ινδονήσιος Naufal Abshar, που φημίζεται για τη σύγχρονη προσέγγισή του και οι Ελληνίδες Caroline de Souza και Παυλίνα Μπεχράκη, γνωστές για την εμπειρία τους να συνδυάζουν διαφορετικές τεχνικές και πολιτιστικές επιρροές. Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν επίσης ως δώρο, τιμώντας τα 75 χρόνια φιλίας και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο εθνών.
Ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Α.Ε. Dr. Bebeb A.K. Nugraha Djunjunan, σημείωσε: «Η έκθεση αυτή γιορτάζει τα 75 χρόνια φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας, προωθώντας βαθύτερους πολιτιστικούς δεσμούς και ανοίγοντας το δρόμο για μελλοντική συνεργασία. Η έκθεση αυτή, όχι μόνο τιμά την κοινή μας ιστορία ως ανεξάρτητες χώρες, αλλά και αναδεικνύει τη δύναμη των πολιτιστικών ανταλλαγών να φέρνουν τα έθνη πιο κοντά».
Ο Ιδρυτής και CEO της THEON INTERNATIONAL, Κρίστιαν Χατζημηνάς, προσέθεσε: «Η τέχνη και η τεχνολογία είναι δύο παγκόσμιες γλώσσες που ενώνουν τους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τιμά την 75ετή φιλία μεταξύ Ινδονησίας και Ελλάδας, αλλά και ανοίγει νέους δρόμους για συνεργασία μέσα από την καινοτομία και τη δημιουργία. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια.»
Η κοινή αυτή πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού, 75 Χρόνων Φιλίας Ινδονησίας και Ελλάδας, θέτει τα θεμέλια για μελλοντικές συνεργασίες και ενισχύει περαιτέρω τους δεσμούς των δύο λαών.
Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στις 18:00 κάθε απόγευμα (1-3 Οκτωβρίου), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Latest News
Νέο «χτύπημα» από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - Επενδύει σε εταιρεία AI για αθλητικά βίντεο
Η τεχνολογία της ScorePlay χρησιμοποιείται από περισσότερους από 200 αθλητικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο
Το τοξικό εργασιακό περιβάλλον φέρνει αποχωρήσεις - Πόσοι έφυγαν από τη δουλειά τους
Τα ευρήματα της έρευνας Workmonitor της Randstad για τις προσδοκίες των εργαζομένων
Πέθανε ο συγγραφέας Τομ Ρόμπινς
Την είδηση γνωστοποίησε η σύζυγός του, Αλέξα Ρόμπινς, στο Facebook.
Χάρι Πότερ: Σπάνιο βιβλίο σώθηκε από τα σκουπίδια και πωλήθηκε για 25.000 ευρώ
Ο δημοπράτης Ντάνιελ Πιρς βρήκε το βιβλίο πρώτης έκδοσης Χάρι Πότερ ανάμεσα σε αντικείμενα που προορίζονταν για τον κάδο απορριμμάτων.
Οι 20 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα υψηλότερα έσοδα - Η έκθεση της Deloitte [πίνακας]
Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα νέο ορόσημο, καθώς γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιρικός σύλλογος που καταγράφει έσοδα 1 δισ. ευρώ σε μία μόνο αγωνιστική περίοδo
Εστιακή θεραπεία προστάτη με το ρομποτικό σύστημα FocalOne
Το ενεργό παρόν αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον στον χαμηλού κινδύνου καρκίνο προστάτη
Γιατί μένουν ακάλυπτες οι ανάγκες ασθενών στην Ελλάδα - Η αρνητική διάκριση στην ΕΕ
Σχεδόν το 70% των ιατρικών αναγκών που δεν καλύπτονται αφορούν οικονομικούς λόγους – Η κρατική χρηματοδότηση πάντα λιγότερη από τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς
Κάντο όπως η τηλεόραση του '50 - Τι επιλέγει το Netflix
Το Netflix επενδύσει σε ζωντανές μεταδόσεις και talk show για να ενισχύσει τα νέα διαφημιστικά εγχειρήματά της
Καρκίνος του Ήπατος: Τα νεότερα δεδομένα στη θεραπεία του
Η διάγνωση όλων των κακοήθων όγκων ήπατος γίνεται απεικονιστικά και απαιτεί τον συνδυασμό τριών μεθόδων
Στο Top15 των ακριβότερων μεταγραφών ο Τζίμας
«Σπάει» όλα τα κοντέρ η μεταγραφή του Στέφανου Τζίμα στην Μπράιτον, καθώς μπήκε στο Top15 με τις πιο ακριβές μεταγραφές της φετινής χειμερινής μεταγραφικής περιόδου