Η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή μετά και την εκτόξευση πυραύλων του Ιράν προς το Ισραήλ έστειλε στο κόκκινο τις αγορές και το πετρέλαιο ανοδικά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 253 μονάδες ή 0,6%. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,1% και ο Nasdaq Composite έχασε 1,9%.

Χάος στο Ισραήλ – Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους

Το αργό West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 4,5%, ενώ στο 4,3% κυμαίνεται η άνοδος του Brent. Ένα άλμα του δείκτη μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστού και ως δείκτη φόβου της Wall Street, πάνω από το 20 υπογράμμισε την αυξανόμενη ανησυχία μεταξύ των traders.

Ανοδικά στο 1,2% κινείται ο χρυσός, ενώ θετική είναι και η πορεία για άλλα σημαντικά μέταλλα όπως η πλατίνα και ο χαλκός.

«Ο φόβος της μετάδοσης είναι πάντα αποσταθεροποιητικός», δήλωσε ο Κιθ Μπιουκάναν, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments, μιλώντας στο CNBC. «Πέρα, βέβαια, από τον πρωταρχικό αντίκτυπο στις ζωές, οι αγορές δέχονται άμεσο πλήγμα όταν υπάρχουν δυνάμεις που σχεδόν υπόσχονται κάποιο επίπεδο αποσταθεροποίησης».

Οκτώ από τους 11 κλάδους του S&P 500 σημείωσαν πτώση. Περίπου 4 στις 5 μετοχές του S&P 500 διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα στη συνεδρίαση, αναδεικνύοντας τα ευρύτερα προβλήματα για την αγορά. Ωστόσο, τα ονόματα του κλάδου της ενέργειας διαφοροποιήθηκαν σημαντικά μετά την έκθεση για τη Μέση Ανατολή, με τον κλάδο του S&P 500 να σημειώνει άνοδο άνω του 1%.

Αμυντικές μετοχές όπως η Northrop Grumman και η Lockheed Martin σημείωσαν άλμα 4,3% και 3,8% αντίστοιχα, που βοήθησε στην άνοδο 1,3% του ευρύτερου αμυντικού δείκτη. Ο Dow Jones Transport Average που παρακολουθεί τις μετοχές των αεροπορικών εταιρειών υποχώρησε κατά 1,3%.

Τα τεχνολογικά ονόματα ένιωσαν το μεγαλύτερο βάρος της πτώσης, εξηγώντας τις υπερμεγέθεις απώλειες του Nasdaq. Η Tesla διολίσθησε κατά 4%, ενώ η Nvidia και η Apple σημείωσαν πτώση άνω του 3%. Όμως η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, αντιστάθηκε σε αυτή την τάση, σημειώνοντας άνοδο κοντά σε ιστορικά υψηλά.

Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν επίσης πλήγμα, με τον Russell 2000 να διολισθαίνει περισσότερο από 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities