Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, αφού ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε ότι η πρόσφατη μεγάλη μείωση επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως σημάδι ότι οι μελλοντικές κινήσεις θα είναι τόσο επιθετικές.

«Δεν είναι μια επιτροπή που αισθάνεται ότι βιάζεται να μειώσει γρήγορα τα επιτόκια», είπε μετά την ομιλία του με την οικονομολόγο της Morgan Stanley, Έλεν Ζέντνερ. «Εάν η οικονομία λειτουργήσει όπως αναμένεται, αυτό θα σήμαινε δύο ακόμη μειώσεις επιτοκίων φέτος, συνολικά 50 μονάδες βάσης».

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε σήμερα, κλείνοντας στο +1,73%, μετά από πτώση 4,8% τη Δευτέρα, ενώ ο Topix έκλεισε κατά 1,43% υψηλότερα την Τρίτη.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας διολίσθησε κατά 0,47%, υποχωρώντας από το υψηλό όλων των εποχών.

Αρκετές ασιατικές αγορές, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η ηπειρωτική Κίνα, όμως ήταν κλειστές λόγω αργίας σήμερα. Η ηπειρωτική Κίνα θα παραμείνει κλειστή για το υπόλοιπο της εβδομάδας, λόγω της αργίας της Χρυσής Εβδομάδας.

Στα οικονομικά δεδομένα τώρα, η επιχειρηματική αισιοδοξία μεταξύ των μεγάλων Ιάπωνων κατασκευαστών παρέμεινε στο +13, αμετάβλητη από το προηγούμενο τρίμηνο και σύμφωνα με τις προβλέψεις από δημοσκόπηση του Reuters.

Επίσης, το κλίμα μεταξύ μεγάλων μη κατασκευαστών στην Ιαπωνία βελτιώθηκε, φθάνοντας στο +34 από +33 το δεύτερο τρίμηνο και ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Reuters για +32. Ένας θετικός αριθμός δείχνει ότι οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους και το αντίστροφο.

Η Ιαπωνία ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό ανεργίας της για τον Αύγουστο μειώθηκε στο 2,5%, από 2,7% τον Ιούλιο και χαμηλότερο από το 2,6% που αναμένετο από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η BOJ δημοσίευσε επίσης τη σύνοψη των απόψεών της για τη συνεδρίασή της στις 19-20 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε μια ημέρα αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε περικοπή 50 μονάδων βάσης και πριν από τις εκλογές του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, η BOJ δεν έκανε καμία αλλαγή στο επιτόκιο αναφοράς της, με τη σύνοψη να αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου θεώρησε ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι «ανεπιθύμητη», καθώς αυτό υποδηλώνει ότι η τράπεζα κινείται προς τη σύσφιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές