Έντονη νευρικότητα εμφανίζουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες βλέπουν τις πληθωριστικές πιέσεις να αποκλιμακώνονται ραγδαία, δημιουργώντας όμως κάποιες ανησυχίες για την ισχύ του καταναλωτή στο περιβάλλον πολύ χαμηλής ανάπτυξης.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 8.238 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,14% στις 19.351 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,47% στις 7.599 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Covestro σημειώνει άνοδο 4% μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ότι συμφώνησε να αγοράσει τον παραγωγό χημικών προϊόντων της Γερμανίας έναντι 14,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, η Anheuser-Busch InBev κερδίζει 2,6% καθώς η Citigroup αναβάθμισε τη σύστασή της σε “buy” από “neutral”, προηγουμένως.

Πληθωρισμός στην ευρωζώνη

Η εστίαση των επενδυτών σήμερα θα επικεντρωθεί στα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο. Τα προκαταρκτικά εναρμονισμένα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας υποχώρησε στο 1,8% τον Σεπτέμβριο, από 2% τον Αύγουστο. Την περασμένη εβδομάδα, τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός πληθωρισμού τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ισπανία έπεσε κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο.

Την ίδια ώρα, η ευρωπαϊκή ήπειρος παρακολουθεί τις εξελίξεις με την απεργία των λιμενεργατών στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Μάλιστα, οι αναλυτές της JPMorgan εκτίμησαν ότι η απεργία θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία των ΗΠΑ έως και 5 δισ. δολάρια την ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές