Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως παραμένει επιφυλακτικό στη σκιά του placement της Εθνικής, με τη μετοχή μάλιστα να έχει διακινήθηκε πάνω από το 40% του τζίρου της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,40% στις 1.457,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 44,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.543,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,41% στις 1.256,63 μονάδες.

Η Εθνική και οι… άλλοι

Η έναρξη του Οκτωβρίου, αλλά και του τελευταίο τριμήνου του έτους, συμπίπτει με το placement στην Εθνική, η οποία μονοπωλεί όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και τις συναλλαγές στο ΧΑ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η μετοχή έχει διακινήσει περίπου 17 εκατ. ευρώ, από τα 43 εκατ. της αγοράς, με ένα πακέτο μάλιστα που ξεπέρασε τα 10 ευρώ.

Μια εικόνα αναμενόμενη, η οποία μάλιστα ενδεχομένως να κρατήσει μέχρι αύριο, όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της διάθεσης του 10% της Εθνικής. Εκεί θα δείξει και η αγορά την κατεύθυνσή της, μετά μάλιστα και την απελευθέρωση της ρευστότητας από τις προσφορές που έχει συγκεντρώσει το placement.

Όπως εξηγούν επίσης χρηματιστηριακές πηγές στον ΟΤ, οι ανακοινώσεις σχετικά με τους επενδυτές που θα αποκτήσουν θέσεις στη μετοχική σύνθεση της Εθνικής θα λειτουργήσουν θετικά ή αρνητικά για το ευρύτερο κλίμα της αγοράς. Η παρουσία μεγάλων «ονομάτων» θα λειτουργήσει ανακουφιστικά σε μια αγορά που «διψάει» για νέα κεφάλαια, ή το αντίθετο, εάν στο νέο μετοχολόγιο συμμετέχουν πιο βραχυπρόθεσμα κεφάλαια, προσθέτει η ίδια πηγή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,49%, με τις ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με άνοδο 1,94% και 1,22% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Εθνική, Aegean, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Alpha bank, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΔΕΗ και Metlen.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Coca Cola, ΔΑΑ, Σαράντης, Autohellas και Eurobank, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 0,9%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy, Τιτάν και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών