Η Boeing εξετάζει το ενδεχόμενο να αντλήσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση νέων μετοχών, καθώς η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών επιδιώκει να αναπληρώσει τα ταμειακά αποθέματα που εξαντλήθηκαν περαιτέρω από μια συνεχιζόμενη απεργία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η εταιρεία συνεργάζεται με συμβούλους για να διερευνήσει τις επιλογές της.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι πιθανό να συμβεί για τουλάχιστον ένα μήνα, εφόσον η κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να επιλύσει την απεργία, επειδή η Boeing θέλει να έχει μια σταθερή αντίληψη του οικονομικού αντίκτυπου από την απεργία των 33.000 εργαζομένων. Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το ποσό και η Boeing θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει να μην προχωρήσει στην κίνηση, σημειώνει επίσης το Bloomberg.

Προς τρίτη εβδομάδα η απεργία στη Boeing – Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Η Boeing δέχεται πιέσεις για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και να διατηρήσει την επενδυτική της πιστοληπτική αξιολόγηση. Η εταιρεία απέχει ένα βήμα από το να πέσει στην κατηγορία junk, γεγονός που θα ανέβαζε περαιτέρω το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της ύψους 58 δισ. δολαρίων. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την απεργία που διανύει τώρα την τρίτη εβδομάδα της και η οποία έχει σταματήσει την παραγωγή του αεροσκάφους ενός διαδρόμου της Boeing, καθώς κάθε ημέρα στάσης εργασίας μειώνει περαιτέρω τα αποθεματικά.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών είδε τα οικονομικά της αποθέματα να λιγοστεύουν μετά από ένα σχεδόν καταστροφικό ατύχημα τον Ιανουάριο, το οποίο ανάγκασε την Boeing να επιβραδύνει την παραγωγή του αεροσκάφους 737 Max. Σε περίπτωση που η Boeing προχωρήσει, μια πώληση αυτού του μεγέθους θα ήταν η μεγαλύτερη από εισηγμένη εταιρεία μετά την πώληση 12,3 δισ. δολαρίων της Saudi Arabian Oil τον Ιούνιο.

Μέχρι τη Δευτέρα, η τιμή της μετοχής είχε υποχωρήσει κατά 42% φέτος, μειώνοντας την αξία της στα 93,6 δισ. δολάρια και θέτοντας την Boeing σε πορεία για τη χειρότερη ετήσια απόδοση από την οικονομική κρίση του 2008.

Η Boeing βρίσκεται αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας, αφού «έκαψε» 8,25 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά το πρώτο εξάμηνο.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Boeing θα υποστεί εκροή μετρητών ύψους 3,36 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Η απεργία αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία περίπου 1,5 δισ. δολάρια για κάθε μήνα που οι εργαζόμενοι μένουν εκτός εργασίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JPMorgan Chase & Co.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Στοχευμένη προσπάθεια και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Μπαρνιέ
Διεθνή |

Στοχευμένη και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «ανανεωμένο διάλογο» για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος