Το Deer Valley είναι ένα θέρετρο αλπικού σκι στην οροσειρά Wasatch, που βρίσκεται 58 χλμ. ανατολικά του Salt Lake City, στο Park City, της πολιτείας Γιούτα. Το θέρετρο, γνωστό για τις πολυτελείς ανέσεις του, κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Αμερική.

Αυτό το οποίο το κάνει τόσο προσφιλές  είναι οι άψογες πίστες για αρχάριους και μεσαίου επιπέδου χιονοδρομικές πίστες. Το θέρετρο είναι επίσης εξαιρετικά αποκλειστικό: Ένα μονοήμερο εισιτήριο λιφτ στο Deer Valley Resort μπορεί συχνά να κοστίζει $299, ενώ οι τιμές στο Aspen κυμαίνονται στα $264  ανά ημέρα. Και είναι διαθέσιμα μόνο σε σκιέρ, με αυστηρή πολιτική να μην επιτρέπονται τα σνόουμπορντ.

ΤΑΙΠΕΔ: Οι τρεις μνηστήρες για το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας

Τώρα η περιοχή γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα σκι στη Βόρεια Αμερική, διαπιστώνει το Bloomberg.

Όταν το Deer Valley ανοίξει αυτή τη σεζόν, θα υπάρχουν 1.280 νέα στρέμματα στο Park City της Γιούτα, τα οποία θα περιλαμβάνουν 19 νέες πίστες και τρεις νέους αναβατήρες και ένα νέο ξενοδοχείο Hyatt.

Το Deer Valley σε οργασμό ανάπτυξης

Και αυτό είναι μόνο μέρος όσων πρόκειται να ακολουθήσουν. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2025-26, η περιοχή σκι θα επεκταθεί κατά 10.000 στρέμματα, έξι αναβατήρες και 100 νέες πίστες, υπερδιπλασιάζοντας το σημερινό μέγεθος. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι στο τέταρτο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη Βόρεια Αμερική.

Η κατασκευή γίνεται εκτός του βουνού, επίσης, με ένα νέο χωριό βάσης που θα εξυπηρετεί την επέκταση. Ονομάζεται Deer Valley East Village, και θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, λιανικής, εκτός άλλων. Αυτό το χειμώνα, θα έχει ένα νέο ξενοδοχείο Grand Hyatt, το πρώτο από επτά. Αλλά αυτό το πρώτο ξενοδοχείο είναι σημαντικό. Θα είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία στην πόλη για τα οποία μπορεί να γίνει κράτηση με ταξιδιωτικούς πόντους, κάτι που θα το κάνει πιο προσιτό.

Μεταξύ των προσθηκών θα είναι μια επέκταση στην πίστα για αρχάριους McHenry, που στα 6 χιλιόμετρα, θα την καταστήσει την μεγαλύτερη πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο.

Η επέκταση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, ο Γκάρι Μπαρνέτ, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Extell Development, άρχισε να αγοράζει γη στην ανατολική πλαγιά δίπλα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. «Δεν είμαι σκιέρ, αλλά τα παιδιά μου με έπεισαν ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σκι», ανέφερε ο Μπαρνέτ στο Bloomberg. «Όταν λοιπόν έμαθα ότι η γη ήταν προς πώληση, ήταν λογικό ότι κάποια μέρα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για σκι».

Το πρώτο αγροτεμάχιο που αγόρασε ο Μπαρνέτ ήταν 160 στρέμματα. Το δεύτερο ήταν 12.500 στρέμματα και ακολούθησαν περισσότερες αγορές γης. Πριν από περίπου πέντε χρόνια, η Extell άρχισε να εγκαθιστά υποδομές, συμπεριλαμβανομένων δρόμων και υδραγωγείων.

Αλλά αυτό άλλαξε πριν ένα χρόνο όταν η Deer Valley συμφώνησε να μισθώσει τη γη από τον Μπαρνέτ, ενσωματώνοντας πλήρως το νέο έδαφος και τις υποδομές στο υπάρχον θέρετρο.

Τι προσφέρει το νέο Grand Hyatt Deer Valley

Στη νέα υποδομή περιλαμβάνεται το προαναφερθέν Grand Hyatt Deer Valley, με περισσότερα από 400 δωμάτια και τρία μεγάλα υδρομασάζ, το οποίο ανοίγει στις 20 Νοεμβρίου.

Με πανοραμική θέα στα βουνά Uinta και τη λίμνη Jordanelle, ο Μπαρνέτ επέλεξε να τοποθετήσει ένα Grand Hyatt στην ιδιοκτησία λόγω της μακροχρόνιας σχέσης του με την εταιρεία.

Το Grand Hyatt έχει ανταγωνισμό. Το Stein Eriksen Lodge, το Montage και το St. Regis και το Goldener Hirsch της Auberge συμπληρώνει τις πεντάστερες προσφορές. Οι τιμές για αυτά κυμαίνονται μεταξύ $600 και $800 στις αρχές Δεκεμβρίου.

Το Grand Hyatt, αντίθετα, έχει τιμές στις αρχές Δεκεμβρίου που ξεκινούν από $270, αν και όπως τα άλλα θέρετρα, είναι έποσό που ανεβαίνει καθώς κλιμακώνεται η σεζόν.

Το θέρετρο θα κατασκευαστεί επίσης σε μεγαλύτερη κλίμακα από τους ανταγωνιστές του, με περισσότερα από διπλάσια δωμάτια από το Montage και το St. Regis. Θα υπάρχει ποικιλία φαγητού και μπαρ με σκηνές για ζωντανή μουσική. Το σαλόνι του, το οποίο διαθέτει μεγάλο τζάκι, για χαλάρωση και ροφήματα. Το μπαρ θα έχει ένα μενού κοκτέιλ από τον Φρανκ Κουρτ Μαλντονάλντο.

Τα δωμάτια, είναι απλά διακοσμημένα. Οι ξύλινοι και γκρι τόνοι αναδεικνύουν μια αλπική αισθητική, αφήνοντας την οπτική απόλαυση στην πανταχού παρούσα θέα στα βουνά Uinta ή στη λίμνη Jordanelle.

Όμως, λέει ο Μπαρνέτ, το μεγαλύτερο αξιοθέατο θα είναι 11 χώροι συσκέψεων, οι οποίοι εκτείνονται σε σχεδόν 2.800 τετραγωνικά μέτρα και προσελκύουν ήδη σημαντικές εταιρικές δραστηριότητες.

Όλοι αυτοί οι χώροι μπορεί να κάνουν το Grand Hyatt να μοιάζει με χωριό από μόνο του, μέχρι να διαμορφωθεί το υπόλοιπο κέντρο της πόλης του East Village.

Όταν ρωτήθηκε εάν τα σχέδια για χρέωση άνω των $800 για ένα βασικόδωμάτιο κατά τη διάρκεια της αιχμής θα ενισχύσουν την αποκλειστικότητα του Deer Valley, αντί να το ανοίξουν σε νέο κοινό, ο Μπαρνέτ λέει ότι ελπίζει να ισχύει το αντίθετο. «Δεν θέλουμε να είναι αποκλειστικό», λέει. «Ελπίζουμε ότι οι τιμές είναι προσιτές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Στοχευμένη προσπάθεια και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Μπαρνιέ
Διεθνή |

Στοχευμένη και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «ανανεωμένο διάλογο» για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος