Οι αυξήσεις στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και μικρών crossover βοήθησαν τη General Motors (GM) να ανακοινώσει ελαφρώς καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2024.

General Motors: 1.700 απολύσεις σε εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Κάνσας

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ ανέφερε πτώση 2,2% στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, πέφτοντας στα 659.601 πωληθέντα οχήματα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία GM πιστεύει ότι η δυναμική των πωλήσεων EV χτίζεται επιτέλους χάρη σε μια διευρυνόμενη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων

Οι προβλέψεις εταιρειών ανάλυσης του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Cox Automotive και η Edmunds έκαναν λόγο για μειωση των πωλήσεων της GM  περισσότερο από 3% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι πωλήσεις του γ΄τριμήνου της GM

Οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου της GM αναμένεται να είναι σύμφωνες με την πορεία συνολικά της βιομηχανίας. Οι πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο σε ολόκληρο τον κλάδο θα είναι μειωμένες κατά περίπου 2% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως εκτιμούν αναλυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι πωλήσεις της GM υποβοηθήθηκαν από μια αύξηση περίπου 60% σε ετήσια βάση κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σε περίπου 32.100 πωλήσεις. Ωστόσο, τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούσαν μόνο το 4,9% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας το τρίτο τρίμηνο.

Ενώ η GM έχει αποσύρει τους περισσότερους από τους στόχους που είχε ανακοινώσει προηγουμένως για τα ηλεκτρικά οχήματα, η αυτοκινητοβιομηχανία πιστεύει ότι η δυναμική των πωλήσεων EV χτίζεται επιτέλους χάρη σε μια διευρυνόμενη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων — με εύρος τιμών από περίπου 35.000 έως και πάνω από  300.000 δολάρια.

«Σίγουρα ξεπερνάμε τον κλάδο όσον αφορά την ανάπτυξη, όσον αφορά τα EVs», δήλωσε στο CNBC τον περασμένο μήνα ο Rory Harvey, πρόεδρος των παγκόσμιων αγορών της GM, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής. «Έχουμε την πιο ολοκληρωμένη σειρά EV από οποιονδήποτε κατασκευαστή στον κλάδο, στις ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή».

Οι πωλήσεις μικρών crossover όπως τα Chevrolet Trax και Buick Envista και Envision παρουσίασαν επίσης αξιοσημείωτες αυξήσεις σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε η GM.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Στοχευμένη προσπάθεια και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Μπαρνιέ
Διεθνή |

Στοχευμένη και περιορισμένη χρονικά, η έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών λέει ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ ζήτησε «ανανεωμένο διάλογο» για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος